Se pare că oamenii de știință au ajuns la concluzia că zahărul este tot atât de periculos pentru sănătate ca și tutunul sau alcoolul. Un studiu publicat de revista Nature, citat de 7sur7.be, încearcă să demonstreze că un consum excesiv de zahăr ar favoriza apariția unor boli netransmisibile ca hipertensiunea, diabetul sau cancerul.
Cei trei autori ai studiului (care pleacă de la realitatea că, în ultimii 50 de ani, consumul de zahăr rafinat s-a triplat) consideră că situația este atât de gravă încât ar fi bine să se ia în considerare o restrângere legală a zahărului, la fel ca și în cazul alcoolului sau al țigărilor.
Robert Lustig, Laura Schmidt și Claire Brindis susțin că de vină sunt, mai ales, alimentele prelucrate și preparate, dar și băuturile gazoase și îndulcite. Pentru a reduce consumul de zahăr, ei propun taxarea suplimentară a băuturilor și alimentelor care conțin zahăr adăugat (o soluție adoptată deja în Franța), micșorarea numărului de fast-food-uri sau restrângerea vânzării de produse prea dulci în afara orelor de curs.
Ei propun, de asemenea, o măsură de-a dreptul radicală: pur și simplu interzicerea vânzării de băuturi îndulcite cu zahăr tinerilor care n-au împlinit încă 17 ani.
Da..hai sa facem o lege care sa interzica gogosile pentru ca au adaos de zahar,vata pe bat .pentru ca-i crima iar tortul Krantz sa se vanda numai varstnicilor peste 75 de ani pentru ca altfel riscul de diabet micsoreaza speranta de viata.Nu stiu dar gandind astfel cei care fac asemenea legi nu se gandesc ca produsele respective vor deveni prohibitive si vor produce necazuri pe alt plan?
Ei, interzicerea asta o susțin niște savanți despre care nu putem ști dacă nu cumva studiul lor a fost finanțat de vreo firmă de îndulcitori artificiali! 🙂
Da..hai sa facem o lege care sa interzica gogosile pentru ca au adaos de zahar,vata pe bat .pentru ca-i crima iar tortul Krantz sa se vanda numai varstnicilor peste 75 de ani pentru ca altfel riscul de diabet micsoreaza speranta de viata.Nu stiu dar gandind astfel cei care fac asemenea legi nu se gandesc ca produsele respective vor deveni prohibitive si vor produce necazuri pe alt plan?
Ei, interzicerea asta o susțin niște savanți despre care nu putem ști dacă nu cumva studiul lor a fost finanțat de vreo firmă de îndulcitori artificiali! 🙂