• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dstrkt, aur în cuburile de gheață, cea mai scumpă cafea din lume și votca lui Dan Aykroyd

Feb 22, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 9


Recent s-a deschis la Londra, în Picadilly Circus, poate cel mai exclusivist club din capitala Marii Britanii: Dstrkt.

Ca să vă faceți o impresie despre nivelul luxului care domnește acolo, pe lângă faptul că barul este făcut din piatră prețioasă (neprecizată), cocktailul casei, Dstrkt Gold (Raspberry Vodka and Lychee liqueur shaken with Rose liqueur and Apple Juice) este răcit cu cuburi de gheață care conțin fulgi de aur.

Trecând la lucruri (ceva) mai serioase, meniul realizat de Head Chef-ul american, George Yaneff, este descris ca fiind Continental cuisine (adică bucătărie europeană, din punct de vedere british), iar ingredientele sunt, firește, numai organice, dintre ele nelipsind caviarul, uleiul de trufe și ficatul de gâscă. Cât despre vinuri, nu lipsește de pe listă Château d’Esclans, considerat de unii ca fiind cel mai bun și mai scump rosé din lume.

Cafeaua este și ea pe măsură: cu „doar” 70 de lire sterline, clienți se pot delecta cu o ceșcuță din cea mai rară cafea din lume: Kopi Luwak. Și să precizez repede, pentru cei care nu știu, că această specialitate este obținută din boabele nedigerate complet și eliminate (da, pe-acolo!) de zibeta asiatică de palmier (Paradoxurus hermaphroditus).

Ei bine, Dstrkt a fost locația aleasă de celebrul actor american, Dan Aykroyd, pentru lansarea oficială în Marea Britanie a votcii sale, Crystal Head. O votcă apărută pe piața americană în 2008, cvadruplu distilată, filtrată de trei ori prin cărbune activ și de încă trei ori prin filtre cu cristale de diamant Herkimer. Nu are niciun fel de aditiv (glicerină, zahăr, arome etc.) și este adusă la 40º prin diluare cu apă din straturile acvifere de adâncime din Newfoundland, Canada.

Mai interesant este însă ambalajul, inspirat din legenda celor 13 cranii de cristal (ați văzut ultimul Indiana Jones?) și realizat de compania italiană Bruni Glass. Pentru că altminteri votca, în ciuda faptului că are un flux de producție atât de alambicat, este descrisă doar ca fiind „pânza goală perfectă pentru creațiile mixologiștilor” Adică, mai pe românește, o foarte bună (și neutră) bază pentru cocktailuri. Și cam atât.

Dar ce sticlă decorativă!

S-ar putea să vă intereseze și:

Cea mai scumpă sticlă de apă din lume Aurum 79Știți cât costă cea mai scumpă sticlă de apă din lume? ZubrowkaCele mai bune 10 mărci de votcă din lume Pule: cea mai scumpa brânză din lumeAți auzit de Pule? E cea mai scumpă brânză din lume! O nouă fiță: votca aromatizată cu rom!

  • cafea, Dan Aykroyd, lux, Marea Britanie, vedete, votca

9 thoughts on “Dstrkt, aur în cuburile de gheață, cea mai scumpă cafea din lume și votca lui Dan Aykroyd”

  1. cofi 22/02/2012 at 13:57

    Tare m-ar tenta si pe mine o jucarie din aia, plina ochi!! :))

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/02/2012 at 09:39

      Ei, da, plină ochi mai merge 😀

      Reply ↓
  2. aphextwinz 23/02/2012 at 07:46

    e misto rau cristalul, am o nelamurire mica: e vodca sau votca? sau ambele?

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/02/2012 at 09:35

      Întotdeauna votcă. Cu arhaismul delicios vutcă (pl. vutci), de la care derivă și vechea denumire a profesiei, vutcar. Votcari n-avem, sau cel puțin nu-s ei fabricanții… 🙂

      Reply ↓
  3. aphextwinz 23/02/2012 at 14:14

    Iaca invatai inca ceva azi, nu stiam si cred ca numai vodca am scris peste tot, ca nu m-am gandit sa verific. Sarumana coane boierule (nu mai reiau si dincolo cu smantana si bucovina, doar subliniez, asa e, ca am neamuri si acolo).

    Votca sa ii ramaie numele, asa mi-ai facut o pohtaaaa.

    Reply ↓
  4. Pelasgus 23/02/2012 at 18:39

    Aici puteţi găsi o istorie a băuturi spirtoase vodka http://www.xxxxxxxxxxxx.ro/vodka/istorie.htm

    Reply ↓
  5. Pelasgus 23/02/2012 at 18:56

    Şi nu numai vodka, whisky, gin, rom, coniac, tequila pe sortimente, descriere, tot ce doriţi.
    Dar eu rămân la ţuica mea de corcoduşe care este mai bună decât multe din băuturile prezentate acolo. Nu am reuşit să degust tequila, dar nu+i timpul trecut, poate după 21.12.2012:))

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/02/2012 at 19:40

      Dragul meu Pelasgus, trecând peste faptul că nu-s un fan al spamului (deci nici al linkurilor nesolicitate puse pe acest site), de ce aș crede într-un text făcut de niște oameni care n-au aflat nici măcar că în românește corect se spune (și se scrie) votcă, și nu altfel?
      A, iar țuica e numai de prune, dacă-i de corcodușe devine brusc rachiu 🙂 Dar sunt de acord cu tine, distilatele din fructe merită mai multă atenție decât cele din cereale.

      Reply ↓
  6. aphextwinz 24/02/2012 at 13:00

    Bulgarii au niste rachiuri de fructe exceptionale, am degustat destul de intens, dar nu imi aduc aminte denumirea generica nici sa ma pici cu ceara.

    Ia ca inainte sa dau send mi-am amintit ca am notat undeva: Asenovgradska se cheama si sunt tari si din fel de fel de fructe. Sper ca nu am fost total offtopic, mi-am amintit pur si simplu.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved