• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Două rețete de înghețată de vin pe băț

Jul 22, 2013 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 2


Înghețată de vin

Crama neo-zeelandeză Kim Crawford Winery propune o idee revoluționară pentru iubitorii de vin care doresc să facă mai plăcute zilele toride de vară. Și anume o înghețată de vin pe băț. După cum anunță LA Confidential Magazine, producătorul de la Antipozi a creat, în colaborare cu firma new-yorkeză People’s Pops două variante bazate pe vinurile proprii. Pe deasupra, în acest efort de PR s-au gândit și la noi, cei care n-avem de unde cumpăra produsele gata manufacturate, așa că ne-au pus la dispoziție și rețetele casnice. Așa că iubitorii vinului alb se pot delecta fără probleme cu o înghețată pe bază de Sauvignon Blanc, cât despre cei care preferă vinurile roșii ei pot opta pentru un popsicle cu Pinot Noir.

Înghețată de vin alb (Sauvignon Blanc)

3-4 piersici, bine coapte
115 g de zahăr brun din trestie,
120 ml apă,
1 baton de vanilie tăiat pe lung,
207 ml 2011 Kim Crawford Sauvignon Blanc.

Amestecați zahărul și apa într-o crăticioară. Încălziți ușor și continuați amestecarea până când zahărul se dizolvă. Stingeți focul, adăugați batonul de vanilie, puneți capacul și lăsați siropul în pace 15 minute. Eliminați vanilia și lăsați siropul să se răcească.

Spălați piersicile, eliminați sâmburii și pielițele, transformați totul în piure (dar nu prea tare, să se mai simtă un pic textura). Amestecați cu siropul și vinul, puneți în forme, adăugați bețele și congelați 4-6 ore. Serviți imediat sau scoateți înghețatele pe băț din forme, puneți-le în pungi de plastic și băgați-le din nou în congelator.

Înghețată de vin roșu (Pinot Noir)

680 g mure coapte,
115 g de zahăr brun din trestie,
120 ml apă,
177 până la 236 ml de 2010 Kim Crawford Pinot Noir (în funcție de cât de intens dorim să fie gustul de vin).

Se face la fel, cu diferența că murele trebuie nu doar spălate, ci și uscate în prosoape (sau șervețele) de hârtie, înainte de a fi date prin sită (ca să scăpăm de sâmburi). În ambele cazuri, pot interveni variații în funcție de gust, dar baza o reprezintă 453 g piure de fructe și 177 ml sirop (scuzați, rețetele au fost date în uncii!).

Kim Crawford pare să recomande mai ales această din urmă variantă, pentru că oferă la ea și note de degustare:

„Dulceața și aciditatea murelor subliniază în mod natural notele de fructe din Pinot Noir, iar finalul este frumos și ușor taninos.”

Presupun că nu trebuie să vă mai spun că, dacă doriți să încercați oricare din aceste variante de înghețată de vin, n-aveți musai nevoie de Sauvignon Blanc și Pinot Noir de la Kim Crawford, nu-i așa?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu stafide Înghețată de castraveți cu mentă Înghețată cu rom și stafide Înghețată de cacao cu ciocolată

  • inghetata, sorbet, vin

2 thoughts on “Două rețete de înghețată de vin pe băț”

  1. Virgiliu 22/07/2013 at 19:25

    Bine v-am gasit. Am descoperit revista destul de recent, shi sigur o sa zabovesc ceva vreme asupra ei. Ca are multe lucruri bune.

    Acuma, nu ca as fi carcotas, dar inghetata asta nu este de fapt un sorbet?

    Pentru o aroma mai puternica si distincta piersicile ar puta fi coapte pe grill cateva minute, inainte de a le face piure. Si pentru a indeparta coaja, se poate folosi tehnica de la curatatul rosiilor: se cresteaza in cruce capatul opus coditei, se oparesc 1-2 minute in apa clocotita si se transfera intr-un vas cu apa cu gheata.

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/07/2013 at 12:03

      Bine ați venit! 🙂 Și mulțumesc pentru ideea cu grill-ul. N-aș folosi-o la rețeta asta (ia din prospețimea vinului) dar la una simplă de piersici cu siguranță aș încerca-o!

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved