Crama neo-zeelandeză Kim Crawford Winery propune o idee revoluționară pentru iubitorii de vin care doresc să facă mai plăcute zilele toride de vară. Și anume o înghețată de vin pe băț. După cum anunță LA Confidential Magazine, producătorul de la Antipozi a creat, în colaborare cu firma new-yorkeză People’s Pops două variante bazate pe vinurile proprii. Pe deasupra, în acest efort de PR s-au gândit și la noi, cei care n-avem de unde cumpăra produsele gata manufacturate, așa că ne-au pus la dispoziție și rețetele casnice. Așa că iubitorii vinului alb se pot delecta fără probleme cu o înghețată pe bază de Sauvignon Blanc, cât despre cei care preferă vinurile roșii ei pot opta pentru un popsicle cu Pinot Noir.
Înghețată de vin alb (Sauvignon Blanc)
3-4 piersici, bine coapte 115 g de zahăr brun din trestie, 120 ml apă, 1 baton de vanilie tăiat pe lung, 207 ml 2011 Kim Crawford Sauvignon Blanc.
Amestecați zahărul și apa într-o crăticioară. Încălziți ușor și continuați amestecarea până când zahărul se dizolvă. Stingeți focul, adăugați batonul de vanilie, puneți capacul și lăsați siropul în pace 15 minute. Eliminați vanilia și lăsați siropul să se răcească.
Spălați piersicile, eliminați sâmburii și pielițele, transformați totul în piure (dar nu prea tare, să se mai simtă un pic textura). Amestecați cu siropul și vinul, puneți în forme, adăugați bețele și congelați 4-6 ore. Serviți imediat sau scoateți înghețatele pe băț din forme, puneți-le în pungi de plastic și băgați-le din nou în congelator.
Înghețată de vin roșu (Pinot Noir)
680 g mure coapte, 115 g de zahăr brun din trestie, 120 ml apă, 177 până la 236 ml de 2010 Kim Crawford Pinot Noir (în funcție de cât de intens dorim să fie gustul de vin).
Se face la fel, cu diferența că murele trebuie nu doar spălate, ci și uscate în prosoape (sau șervețele) de hârtie, înainte de a fi date prin sită (ca să scăpăm de sâmburi). În ambele cazuri, pot interveni variații în funcție de gust, dar baza o reprezintă 453 g piure de fructe și 177 ml sirop (scuzați, rețetele au fost date în uncii!).
Kim Crawford pare să recomande mai ales această din urmă variantă, pentru că oferă la ea și note de degustare:
„Dulceața și aciditatea murelor subliniază în mod natural notele de fructe din Pinot Noir, iar finalul este frumos și ușor taninos.”
Presupun că nu trebuie să vă mai spun că, dacă doriți să încercați oricare din aceste variante de înghețată de vin, n-aveți musai nevoie de Sauvignon Blanc și Pinot Noir de la Kim Crawford, nu-i așa?
2 thoughts on “Două rețete de înghețată de vin pe băț”
Virgiliu
Bine v-am gasit. Am descoperit revista destul de recent, shi sigur o sa zabovesc ceva vreme asupra ei. Ca are multe lucruri bune.
Acuma, nu ca as fi carcotas, dar inghetata asta nu este de fapt un sorbet?
Pentru o aroma mai puternica si distincta piersicile ar puta fi coapte pe grill cateva minute, inainte de a le face piure. Si pentru a indeparta coaja, se poate folosi tehnica de la curatatul rosiilor: se cresteaza in cruce capatul opus coditei, se oparesc 1-2 minute in apa clocotita si se transfera intr-un vas cu apa cu gheata.
Bine ați venit! 🙂 Și mulțumesc pentru ideea cu grill-ul. N-aș folosi-o la rețeta asta (ia din prospețimea vinului) dar la una simplă de piersici cu siguranță aș încerca-o!
Bine v-am gasit. Am descoperit revista destul de recent, shi sigur o sa zabovesc ceva vreme asupra ei. Ca are multe lucruri bune.
Acuma, nu ca as fi carcotas, dar inghetata asta nu este de fapt un sorbet?
Pentru o aroma mai puternica si distincta piersicile ar puta fi coapte pe grill cateva minute, inainte de a le face piure. Si pentru a indeparta coaja, se poate folosi tehnica de la curatatul rosiilor: se cresteaza in cruce capatul opus coditei, se oparesc 1-2 minute in apa clocotita si se transfera intr-un vas cu apa cu gheata.
Bine ați venit! 🙂 Și mulțumesc pentru ideea cu grill-ul. N-aș folosi-o la rețeta asta (ia din prospețimea vinului) dar la una simplă de piersici cu siguranță aș încerca-o!