• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2009, DOC-CMD, sec

Dec 08, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 4


Nu stiu daca ati citit ce am scris despre versiunea din 2007 a acestui vin. Oricum, spuneam in final ca de-abia astept sa-l gust pe fratele mai mic (cel din naratiunea de azi), medaliat, de altfel, cu argint la Premiile de excelenta Vinul.ro. Si, poate si in urma unei polemici sustinute (pe care o puteti citi in comments-urile articolului), domnul Jean Valvis a decis ca e cazul sa-mi combata dezamagirile, drept pentru care a avut amabilitatea sa-mi trimita niste sticle pentru degustare (si profit de ocazia asta ca sa multumesc!).

Prima dintre ele, v-ati prins deja, e cea din titlu. Si trebuie sa spun, de la bun inceput, ca e cu totul altceva decat fratele mai mare. Da, expresia „pumn de fier in manusa de catifea” se aplica la vinul de fata. Si se vede diferenta de la simpla evaluare vizuala: mai viu, mai intunecat, iar picaturile chiar raman pe pahar. Nasul e cam frantuzesc (nu degeaba e August Joseph Ville personajul principal in reclama!), cu piele si nitel tutun pe langa fructele rosii, basca ceva mineral, care mi-a amintit expresia lui Radu Anton Roman de „bazalt topit” (credeam pana azi ca e mai mult o figura de stil). Gustul e plin, catifelat, rotund, cu cirese negre care ies nitel in fata si cu niste tanini atat de netezi si de cuminti incat mi-au mers direct la inima. Postgustul parca a fost nitel cam scurt dupa toata aventura asta, sau poate asteptarile mele devenisera brusc prea mari, cine mai poate sti… N-am idee cat costa sticla, dar daca se invarte, dupa cum presupun, in jurul a 25 de lei, apoi chiar e o afacere foarte buna.

A, si fireste ca se schimba si recomandarile gastronomice. O sa mearga si el, ca si fratele mai mare, langa o varza cu carne, dar ar fi pacat, e clar genul de vin pentru vita si vanat, eventual ciocolata neagra, daca va place combinatia.

Ei, acestea fiind zise, ma duc sa beau si eu in liniste un pahar si sa visez cu vinul asta in fata la niste carnati de mistret, urs si caprioara, facuti langa Ozana cea frumos curgatoare, cum am gustat de la badia Vasile acum vreo 12 ani. Acum am vinul pentru ei, dar ce folos…

S-ar putea să vă intereseze și:

Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2007, DOC-CMD, sec Cabernet Sauvignon Chateau Valvis Private Reserve 2002, Samburesti Fetească Neagră 2009, Domeniile Viticole Franco-Române Chardonnay SâmbureștiChardonnay 2011 Domeniile Sâmburești

  • Cabernet Sauvignon, degustari, Samburesti, vin

4 thoughts on “Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2009, DOC-CMD, sec”

  1. Jean 09/12/2010 at 00:27

    Merçi Costachel ! Ma bucur extrem de mult cu aceste aprecieri. Nu pot decat sa va spun ca doresc din toata inima sa depun energia,pasiunea si foarte multa munca si perseverenta pt a aduce mereu sticlele de VIN la oameni si pt a inspira asemene texte :))

    à bientôt chère Monsieur !

    Reply ↓
  2. Costachel 09/12/2010 at 07:49

    Pai eu deja sper ca am sa pot scrie despre Cabernetul din 2010 ca e mult mai bun decat cel din 2009 🙂 Cat despre text, nu e meritul meu, ci al vinului 😀
    A bientôt!

    Reply ↓
  3. aphextwinz 09/12/2010 at 13:02

    Vaaai, nu e legat de subiect, stiti ca nu ma pricep, pot doar sa imi notez recomandarile, dar cat e de mare coincidenta apropos de carnatii vecinului (ciuta, mistret si iepure) si faptul ca acel cartier in care locuiesc se numeste Ozana?

    Chiar coincidenta, scuzati ca e nelegat de subiect si multam de toate re si nerecomandarile pe care le faceti.

    Sanatate!

    Reply ↓
  4. Costachel 09/12/2010 at 13:26

    De unde deducem ca Ozana, fie ea sub forma (originala) de parau sau de cartier, genereaza musai niste carnati de exceptie 😀

    Reply ↓

Leave a Reply to Jean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved