• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Demian Bichir și rețeta sa de guacamole

Feb 24, 2012 costachel Mozaic, Rețete de vedete 0


Cum, nu știți cine este Demián Bichir? Păi asta înseamnă că n-ați văzut nici filmele lui Soderbergh despre Che Guevara (în care actorul mexican l-a interpretat pe Fidel Castro), nici serialul Weeds, în care el a dat viață personajului Esteban Reyes. Și nu sunteți la curent nici cu lista candidaților la Oscarurile din acest an, listă pe care Bichir și-a făcut loc în dauna lui Leonardo Dicaprio (J. Edgar) sau Michael Fassbender (Shame), fiind nominalizat la premiul pentru „cel mai bun actor în rol principal” pentru prestația sa din filmul A Better Life. A devenit astfel (abia) al treilea actor latino-american din istorie (după Jose Ferrer și Anthony Quinn, cu care este deja comparat) ajuns în cursa pentru râvnita statuetă.

Dar, firește, nu despre asta va fi vorba în textul care urmează, ci despre interviul pe care l-a acordat recent agenției Associated Press (AP), în care, printre altele, a povestit și o rețetă de guacamole. Rețetă pe care a învățat-o în 1985, într-o perioada în care era doar un picolo la restaurantul Rosa Mexicana din New York. Este cea care urmează mai la vale, adaptată însă pentru cuțit, fiindcă poate nu aveți acasă un molcajete.

(Ce-i un molcajete? Păi un mojar mexican din piatră, în care se pisează condimente sau alimente cu ajutorul unui tejolote. În el ar trebui să realizați prima parte a rețetei de guacamole)

Molcajete și tejolote

Așadar, pentru vreo 8 persoane, aveți nevoie de

1 ceapă mică (galbenă sau albă), tocată mărunt,
frunze de coriandru, după gust,
ardei iuți (serrano), tot după gust,
4 avocado, curățați și tăiați cubulețe,
1-2 roșii, mărunțite,
hot sauce, după gust,
sare.

Puneți pe un fund cam 3/4 din ceapă și, pentru început, aproximativ 3 linguri de coriandru și 1 ardei iute (puteți adăuga mai târziu, dacă doriți). Luați un cuțit mare și mărunțiți cât de bine totul (dacă se poate, să le faceți pastă). Întoarceți cuțitul și zdrobiți mixtura bine de tot cu lama. Puneți apoi amestecul într-un castron.

Adăugați cubulețele de avocado, amestecați delicat, puneți și restul de ceapă, încă 1-2 linguri de coriandru și roșiile, sărați și amestecați din nou. Reglați iuțeala cu încă puțin ardei iute sau hot sauce și serviți imediat.

Dacă însă guacamole trebuie să mai aștepte înainte de a fi pus pe masă, adăugați în compoziție 2 linguri de zeamă de lămâie verde, ca să preîntâmpinați oxidarea (cică ar fi bun la gust și dacă-i maro, da sigur nu-i frumos!).

A, și v-ați prins că puteți folosi un mojar clasic pe post de molcajete, nu?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

GuacamoleGuacamole CrenvurstiCrenvursti de casa, reteta germana Mici MititeiReteta mititeilor de la Caru’ cu Bere Reteta secreta de Coca Cola, sau alta stire fasss…

  • avocado, ceapa, coriandru, guacamole, lamaie verde, rosii

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved