• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Degustare Bucium la Depozitul de Cai

Jul 08, 2011 costachel Băuturi, Mozaic, Reportaje, Vinuri 9


Aș fi gata să pun pariu că, dacă aproape sigur știți ce-i aia Bucium, prea puțini dintre dumneavoastră, iubiți cititori, aveți habar că, în localitatea nemțeană Dumbrava, există Depozitul de Cai. Înființat în 1904, ca Domeniu Regal pentru creșterea cailor, aparține actualmente Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Neamț.

Mai fusesem o dată în vizită acolo, în drum spre degustarea de la Pensiunea Lostrița, așa că am întâmpinat cu un entuziasm nedisimulat invitația celor de la Icar Tours de a face o degustare în acel cadru absolut minunat. Așa că, sub conducerea Andreei Marc, am pornit la drum, alături de vreo 25 de bloggeri ieșeni (scuze că nu pomenesc pe nimeni dar, necunoscându-i pe toți, n-aș dori să păcătuiesc prin omisiune)

Am fost întâmpinați la fața locului de Ioan Borș, directorul Depozitului, de Florin Bărhălescu și Felicia Ghimpu, din partea Icar Tours, ajunși de cu vreme la fața locului pentru a ne primi așa cum se cuvine.

A urmat o vizită a grajdurilor (știați că la Dumbrava îl ținea Ștefan cel Mare pe Catalan?), apoi o extraordinare demonstrație hipică, susținută de 4 tineri talentați, care ne-a entuziasmat de-a dreptul.

Ilie Ciomaga Bucium

Apoi am trecut la lucruri mai serioase (din punctul meu de vedere!) adică la degustarea a vinurilor de Bucium, prezentate de oenologul Ilie Ciomaga. În ordine, 4 vinuri liniștite, adică Fetească Regală 2009 (sec), Fetească Albă 2009 (demidulce), Muscat Ottonel 2009 (demidulce), Fetească Albă 1986 (dulce), 1 spumant (celebrul Bucium Muscat) și 2 rachiuri, primul de vișine, al doilea Rameros-ul. Și nu, n-am să vă spun despre ele nimic în acest text, pentru că vi le-am prezentat nu demult (părerea despre ele o găsiți aici) și n-ar fi frumos din partea mea să mă autoplagiez. Însă mai multe detalii despre producătorul ieșean găsiți în interviul pe care, profitând de ocazie, i l-am luat domnului Ciomaga.

Iar la final, o ultima informație: Depozitul de Cai este deschis tuturor iubitorilor de natură și de cai, un apartament costă 50 ron/pat/noapte, iar o garsonieră 40. E bine, nu?

Update: mai multe detalii si lista completa a participantilor (cu link-uri spre blogurile lor y compris) gasiti aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Drumul vinului ieșean, popasul Bucium Bucium lansează la PROVINO 2011 o gamă nouă de spumante Aligoté 2009 DOC-CMD, sec, Gramma-Casa Olteanu, Bucium-Iași Drumul Vinului la Iaşi, episodul pilot

  • Bucium, degustari, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Ilie Ciomaga, Muscat Ottonel, rachiu, Rameros, sampanie

9 thoughts on “Degustare Bucium la Depozitul de Cai”

  1. Andreea Marc 08/07/2011 at 15:12

    Ne bucurăm că v-a plăcut şi vă mai aşteptăm cu drag la celelalte evenimente Icar Tours!

    Reply ↓
  2. Gurmandel 08/07/2011 at 15:16

    Bravos magistre! In sfirsit ii spune cineva pe nume “hergheliei” de la Dumbrava… 🙂 Ca tot vedeam varii comentarii… Principala activitate la Dumbrava este conservarea unui material genetic pentru reproducerea unor cai de calitate. De aici nu-prea-bine-sunator-la-ureche a denumirii de “depozit” de cai… Acolo vietuiesc citiva armasari de buna calitate pentru citeva rase de cai… d

    Reply ↓
  3. costachel Post author08/07/2011 at 16:36

    @Andreea Marc: Apoi cum sa nu-mi placa? 🙂

    @Gurmandel: Lasa, ca-i frumos „depozit”. Suna intrigator de bine 😀

    Reply ↓
  4. cipoc 08/07/2011 at 16:59

    pretul este pentru un pat:)

    Reply ↓
  5. Bogdan 08/07/2011 at 18:07

    “Și nu, n-am să vă spun despre ele nimic în acest text, pentru că vi le-am prezentat nu demult (părerea despre ele o găsiți aici)”

    O mica nemultumire: ati “mancat” linkul 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author08/07/2011 at 20:42

      @Bogdan&Cipoc: Of, graba… Am reparat, scuze si multumesc 🙂

      Reply ↓
  6. aphextwinz 11/07/2011 at 08:34

    Oooo, don Costachel, aici m-ati lovit la corason, nu stiu daca mai e valabil, dar acolo a fost (eu sper ca mai este) una din cele mai tari baze hipice din Romania.

    Corect e, din cate stiu eu (si la cai, stiu), depozit de armasari (ca degeaba ai cai, ca nu fac manji, ma intelegeti? sau ma rog, asa le zicea cand eram noi mici si mai mult calare decat pe jos).

    La Dumbrava din cate tin eu minte, aveau armasari reproducatori din rasele: Pur Sange Arab, Cal de sport Romanesc, Hutuli, Lipitani, Pur sange Englez, parca si semigreu de Bucovina, nu mai retin.

    Bravo lor daca inca prospera, sa ii ajute Dumnezeu.

    Reply ↓
  7. costachel Post author11/07/2011 at 08:58

    Dumnezeu i-a ajutat deja, locurile sunt de vis, acum depinde de ei si, mai ales, de vremuri (vorba lui Miron Costin).

    Cat despre titulatura, ai perfecta dreptate, Depozitul de Armasari Dumbrava e denumirea corecta si oficiala. Dar daca in vorbirea curenta a intrat fraudulos sintagma „depozit de cai” (care, in paranteza fie zis, mi se pare un pic mai percutanta), ce sa fac, m-a luat si pe mine valul… 🙂

    Reply ↓
  8. aphextwinz 11/07/2011 at 13:34

    Mai sunt locuri frumoase care se pot exploata, dar nu toate au povestiri la fel de gingase in spate. Din pacate. Si nici nu are rost sa intram in amanunte ca sunt o gramada de locuri care nu sunt nici pe departe exploatate pe cat ar merita.

    Bravo lor, repet. Sanatate!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved