• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dăunătorii sunt mult mai puternici decât Monsanto

Oct 03, 2011 costachel Știri 2


Partizanii Organismelor Modificate Genetic (OMG) au primit recent o nouă lovitură puternică. În ciuda asigurărilor că plantele inginerite în laborator sunt imune la dăunători, fermierii americani din Midwest au raportat că lanurile de porumb le sunt distruse de viermele vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera), care a dezvoltat deja rezistență la porumbul Monsanto Bt, informează allaboutfeed.net.

Potrivit cifrelor USDA, două treimi din porumbul cultivat SUA este modificat genetic, iar majoritatea este Porumb Bt, produs de Monsanto, care are cea mai mare cotă de piață în SUA, de aproximativ 35% în 2009.

Bacillus thuringiensis (Bt) este o bacterie care ucide insectele. Toxina insecticidă (Cry1Ab) a fost inclusă în anumite OGM-uri transgenice (porumb Bt, bumbac Bt).

Anul trecut, în urma unui scandal asemănător din India, Monsanto a fost deja obligat să recunoască faptul că Pectinophora gossypiella (viermele bumbacului) a devenit rezistent la bumbacul Bt.

Viermele vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera) a pătruns și în România, în 1992. Este actualmente răspândit pe întreg continentul european, reprezentând în momentul de față o adevărată problemă, mai ales în Ungaria, România și Slovenia. Un atac puternic al acestui dăunător poate distruge până la 80% din producția de porumb.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

MonsantoMonsanto mai pierde o luptă cu dăunătorii porumbului 270.000 de agricultori americani au dat Monsanto în judecată Monsanto renunță la proiectele de cultivare a OMG în Europa Grașii sunt mult mai sănătoși decât maniacii dietelor

  • agricultura, Monsanto, OMG

2 thoughts on “Dăunătorii sunt mult mai puternici decât Monsanto”

  1. bdaniel7 03/10/2011 at 12:32

    Cred ca permacultura e o cale mai buna sa cadem la pace cu daunatorii…

    Reply ↓
  2. costachel Post author04/10/2011 at 13:17

    S-ar putea, nu zic nu. Oricum, e o soluție mai sănătoasă și care n-are așa pretenții că rezolvă tot pe lumea asta. A, și ai cărei susținători nu ne mint în față 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved