• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Dak Sanjuk, adică frigăruile de pui ale coreenilor

Aug 14, 2013 costachel Frigarui, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


Dak Sanjuk frigarui de pui coreene

Că frigăruile sunt cam la fel în întreaga lume presupun că știați fără să v-o mai spun și eu. Însă, firește, fiecare nație își are particularitățile sale, ce țin de ingredientele prezente pe băț, tipul de marinată folosit (dacă-i cazul) ș.a.m.d. În cazul de față, avem de-a face cu niște frigărui tare simple (pui, morcovi, ceapă verde), o marinare cu puternic iz asiatic (firește) și, drept corolar, un rezultat teribil de gustos.

Pentru demonstrație avem nevoie de

1 piept de pui,
3-4 morcovi subțiri,
vreo 8 cepe verzi,

iar pentru marinată de

2-3 căței de usturoi,
2 linguri de semințe de susan, ușor prăjite,
3 linguri de sherry (în lipsă, vin alb dulce),
1 lingură de ulei de susan,
1 lingură de ulei (porumb, floarea soarelui etc.)

Tăiați în cuburi de vreo 3 cm pieptul de pui. Tăiați ceapa verde în bucăți tot de vreo 3 cm, la fel și morcovii (dar opăriți-i mai întâi câteva minute în apă clocotită).

Zdrobiți cățeii de usturoi, puneți toate ingredientele într-un castron (sau, de ce nu?, în blender) și amestecați-le bine.

Puneți carnea și legumele în marinată, frecați-le bine și lăsați-le în pace cât timp stau în apă bețele de la frigărui (1/2 oră) și se încălzește grătarul.

Înfigeți ingredientele în frigărui, alternativ, frigeți 7-8 minute, întorcând pe toate părțile și serviți imediat. Sărați și piperați după gust.

Vinul? Alb cu siguranță, de preferință baricat, să susțină aromele de susan prăjit. La Chardonnay-ul Leat de la Crama M1 Atelier mă gândesc acuma, dar nu oblig pe nimeni!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Souvlakia. Adică frigărui grecești Pinchitos, adică frigărui spaniole Frigarui de pui cu lămâie si șofranFrigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab) Frigărui cu trei ardei grași

  • ceapa verde, Coreea, frigarui, morcovi, pui, susan

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved