• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cunosc mai multi betivani nescriitori decat scriitori betivani…

Jan 25, 2011 costachel Interviuri 7


Daca sunteti amatori de literatura buna, atunci probabil ati citit Ce se stie despre ursul panda si/sau Trimisul nostru special. In cazul in care va plac scurt-metrajele, cred ca v-ati uitat la recentul si foarte premiatul Lampa cu caciula. Sau poate n-ati ratat nici un episod din Animat Planet Show… Da, ati ghicit, un interviu cu Florin Lazarescu (pe teme gastronomice, fireste!) urmeaza mai la vale.

Si scriitorii e oameni… deci mananca si bea, nu?
Asa umbla vorba…

Daca te-ntreb repede despre mancarea preferata, care-s primele trei care-ti vin in minte?
Vinete, pastrav in cetina, cascaval afumat

Dar primele trei care-ti plac la nebunie si, din diverse motive, le mananci prea rar spre aproape deloc?
Doar cu pastravul in cetina e mai greu.

Ai vreo mancare indisolubil legata de copilarie?
Turtele de Craciun, alea cu julfa.

Ce preferi, bucatarie moldoveneasca, mai larg romaneasca, sau de-a dreptul internationala?
Diversitatea… Sunt curios sa incerc orice, cu conditia sa nu-mi bat eu capul cu gatitul.

Deci nu gatesti…
Rar, doar cand am chef sa ascult cateva ceasuri muzica… Imi iau laptopul in bucatarie, deschid muzica si incep.

Gata, trecem la bautura: tarie, bere sau vin?
Whiskey.

In mentalul colectiv, scriitorii sunt deseori perceputi ca fiind cam betivani. Cum votezi?
Contra… Cunosc mai multi betivani nescriitori decat scriitori betivani.

Hai sa incheiem pe un ton mai serios: am inceput sa fim cunoscuti prin cinematografie, literatura etc. Ca sa ne impunem si gastronomic ce ne trebuie?
O strategie de marketing. Produse avem, numai ca nu-si bate nimeni capul sa le vanda.


Florin Lazarescu (n. 28 martie 1974), prozator si scenarist iesean. Romanul sau Trimisul nostru special (Polirom, 2005) este castigator al Marilor Premii pentru Literatura Est-Europeana, Frankfurt 2006, fiind tradus si publicat in franceza, germana, slovena, italiana, maghiara, croata si bulgara. A debutat in 2000, cu un volum de povestiri: Cuiburi de vasc (Outopos, Iasi). A mai publicat volumul Sase moduri de a-ti aminti un cal sau sase povestiri (Liternet, 2003), romanul Ce se stie despre ursul panda (Polirom, 2003) si volumul de povestiri Lampa cu caciula (Polirom, 2009). Lecturi publice la Paris, Saint-Etienne, Berlin, Leipzig, Frankfurt, Viena, Basel, Berna, Luxemburg, Liubliana, Budapesta, Moscova, New Orleans, Zagreb. Scenarist al scurtmetrajului Lampa cu caciula (regia Radu Jude, 2006; peste 50 de premii la festivaluri internationale pentru cel mai bun scurtmetraj, printre care Sundance, SUA). Coscenarist al lungmetrajului Lindenfeld (regia Radu Gabrea, in preproductie, 2011). Scenarist al scurtmetrajului Poveste de Craciun (regia Andrei Brovcenco, 2011). Coscenarist al serialului TV Animat Planet Show, difuzat timp de 7 sezoane la Antena 1.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Prințul William gătește mai bine decât decât premierul Quebecului Nu vreau decat sa le dau oamenilor idei gustoase Mai bine chimizat decat natural? Importurile de vin, de 8 ori mai mari decât exporturile

  • Florin Lazarescu, interviu

7 thoughts on “Cunosc mai multi betivani nescriitori decat scriitori betivani…”

  1. Moi maitre... 25/01/2011 at 12:40

    🙁 este tot ce pot sa spun… Pe gastronomice cam slabutz, turte cu julfa si atit? Vinete, pastrav si cascaval afumat… Basics… nu Gastro…

    Reply ↓
  2. Costachel 25/01/2011 at 12:48

    Stai, ca nu mi-am propus in niciun moment interviuri cu mari gurmanzi… Am si zis-o la inceputul interviului cu Mick Astner. Iar la Florin Lazarescu, important e sa scrie bine, nu sa manance bine 🙂 Daca, Doamne fereste!, fuge muza cand ii schimbi meniul? 😀
    Si nu fi rau, pastravul afumat (bine facut!) e delicatesa rara, cum sa fie Basics?

    Reply ↓
  3. alex 25/01/2011 at 14:00

    In gusturile lui Laza am incredere totala. Drept dovada: http://florinlazarescu.files.wordpress.com/2010/12/ramasitele.jpg . 😀

    Reply ↓
  4. Costachel 25/01/2011 at 14:03

    Of, vazusem poza aia si-am uitat sa-l chestionez pe tema ei 🙁

    Reply ↓
  5. f 25/01/2011 at 14:59

    imi pare rau ca dezamagesc, dar nu ma pot declara fanul unor mincaruri gen putzulica de caracatita galapagosiana inabusita in cochilia melcului rapitor din groapa marianelor doar ca sa par interesant…

    Reply ↓
    1. Costachel 25/01/2011 at 16:26

      @f: Mi se pare corect, ca doar aicea e realitate, nicidecum fictiune 😀

      @alex: nu cunosc decat fericirea de a avea porc. Mai ales preparat precum in poza cu pricina 😀

      Reply ↓
  6. alex 25/01/2011 at 16:03

    Pai, ca s-o fac pe pseudo-criticul de arta (scuze pentru pleonasm! :D), observam, din compozitia fotografiei, ca pentru a ajunge la fericirea de a fi porc iti trebuie doar o scara, doua somoioage de cimbru, o pereche de gete si o masina de tocat. 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved