E adevărat, o știm cu toții: curățarea usturoiului este, de cele mai multe ori, enervantă. Personal, prefer tertipul clasic: cățelul de usturoi se pune pe un fund și se apasă ușor cu partea plată a lamei unui cuțit mare, până când auzim un trosnet scurt. Dacă-i vorba de mujdei, e perfect, dacă însă usturoiul trebuie să intervină în narațiune sub formă de rondele fine și elegante, atunci s-ar putea să fie o problemă. Dacă apăsăm prea tare…
Iată însă că revista Saveur ne propune o versiune mult accelerată (da, clipul e mai vechi, dar abia acum am dat peste el, așa că mă și grăbesc să vi-l ofer). Încă n-am încercat metoda (îmi lipsește al doilea castron), dar sper că îmi veți spune dacă funcționează sau nu 🙂
8 thoughts on “Cum poți curăța usturoiul în mai puțin de 10 secunde?”
Alex
Da, o fi mergînd la usturoiul de supermarket chinezesc, dar pe ăla, de multe ori, îl desfaci şi cu mîna. Pariu că la ăsta lipicios – şi, aş adăuga, cu aromă şi gust adevărate – de Copalău nu merge aşa? 😀
I-am zis generic “de Copalău”. Mă refer la usturoiul ăla aromat, mititel şi lipicios, la care plîngi pînă termini de curăţat, dar care merită tot efortul. 🙂
P.S.: La Copalău mai vînd ăştia usturoi, mi-am luat eu anul trecut vreo trei “cozi” din alea, cînd aveam drum spre Botoşani.
In borcan (si cutie de plastic) n-o sa mearga in veci, catelul are nevoie de cursa mai lunga ca sa se loveasca cu forta de peretii celor 2 ligheane, chestie care nu poate fi obtinuta in recipientii de mai sus.
Am incercat cu usturoi romanesc, d-ala mai micu’ n-a prea dat rezultate…
Da, o fi mergînd la usturoiul de supermarket chinezesc, dar pe ăla, de multe ori, îl desfaci şi cu mîna. Pariu că la ăsta lipicios – şi, aş adăuga, cu aromă şi gust adevărate – de Copalău nu merge aşa? 😀
Ei, dar unde mai găsești usturoi de Copalău în zilele noastre? 😀
I-am zis generic “de Copalău”. Mă refer la usturoiul ăla aromat, mititel şi lipicios, la care plîngi pînă termini de curăţat, dar care merită tot efortul. 🙂
P.S.: La Copalău mai vînd ăştia usturoi, mi-am luat eu anul trecut vreo trei “cozi” din alea, cînd aveam drum spre Botoşani.
Știu că termenul era, de fapt, generic, dar nu m-am putut abține 🙂 Altminteri, vezi c-a venit mai jos o precizare!
Salut,
Functioneaza si daca folosesti castroane mici de metal/plastic dur.
Functioneaza si la usturoiul romanesc daca are cateii mari.
Mulțam de informație. Cred c-am să-ncerc într-o cutie de plastic cu capac. Sau poate chiar într-un borcan cu filet.
In borcan (si cutie de plastic) n-o sa mearga in veci, catelul are nevoie de cursa mai lunga ca sa se loveasca cu forta de peretii celor 2 ligheane, chestie care nu poate fi obtinuta in recipientii de mai sus.
Am incercat cu usturoi romanesc, d-ala mai micu’ n-a prea dat rezultate…
Am înțeles… Ei, rămâne să-mi cumpăr un al doilea lighean 🙂