• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crochete de pește cu creveți

Jan 29, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive, Rețete de tocături 0


Nici nu știu exact în ce categorie să încadrez aceste crochete de pește, fiindcă ele pot constitui, la fel de bine, și un aperitiv grozav, dar și, dacă punem alături, de pildă, un piure de cartofi, un fel de mâncare propriu-zis. Dar, la urma-urmelor, e problema dumneavoastră ce faceți cu ele, treaba mea e să vă zic doar că aveți nevoie de

100 g unt,
125 g făină,
250 ml lapte,
120 ml vin alb sec,
2 lingurițe de boia iute (sau după gust),
sare
piper,
400 g fileuri de pește alb (cod, merlucius, șalău etc.), tocate prin sita cu ochiuri mari,
100 g creveți, decorticați și tăiați nu prea mărunt,
frunzulițele de la câteva fire de pătrunjel, tocate mărunt,
făină,
2 ouă bătute,
pesmet,
ulei pentru prăjit.

Încălziți untul, la foc moale, într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați făina și amestecați, 2-3 minute. Turnați încet laptele și vinul, sărați și condimentați, bătând sosul fără încetare, să nu facă vreun cocoloș. Amestecând în continuare adăugați peștele și creveții, fierbeți totul încă vreo 5 minute, adăugați pătrunjelul, stingeți focul, amestecați până se omogenizează și cu asta basta, la răcit cu compoziția noastră (e chiar mai bine să o țineți în frigider câteva ore, înainte de a vă apuca de panat și prăjit).

Fasonați crochete, tăvăliți-le prin făină, ou bătut și pesmet. Dacă puteți, mai țineți-le în frigider după asta vreo jumătate de oră, că se fixează panajul mai bine (tertip valabil și pentru șnițele, firește).

Încingeți, în fine, mult ulei într-o cratiță încăpătoare și prăjiți crochetele până se rumenesc frumos, pe ambele fețe. Scoateți-le cu lingura cu găuri și trimiteți-le pe hârtie absorbantă, să scăpați de uleiul de prisos. Serviți-le fierbinți.

Variante? Păi pentru niște crochete marine de-a dreptul, ați putea să înlocuiți 100 g de pește cu aceeași cantitate de scoici fierte (din conservă), tocate însă prin sita cu găuri mici. Și să nu uit: mai ales dacă peștele a fost congelat, țineți-l la sare și aveți grijă să-și piardă apa de prisos, ca să nu iasă compoziția prea moale (sigur că, dacă se întâmplă, puteți să adăugați pesmet cât trebuie, dar poate nu-i nevoie).

Cât despre vin, și pește, și prăjeală, apoi cu siguranță de Aligoté este vorba în narațiune.

S-ar putea să vă intereseze și:

Chifteluțe de pește Crochete de somon cu crema de ardei grasCrochete de somon cu cremă de ardei gras Crochete de cartofi cu ton Crochete de cartofi cu ceapa si costitaCrochete de cartofi cu ceapa si costita

  • aperitiv, creveti, crochete, peste

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved