• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crêpes Suzette

Oct 05, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de dulciuri 0


Crêpes Suzette

Dacă nu știți ce-s alea Crêpes Suzette (greu de crezut, totuși!), atunci aflați că este vorba despre niște clătite extraordinare, una dintre cele mai faimoase rețete ale rafinatei bucătarii franțuzești. În marile restaurante, acest desert de excepție se prepara chiar în fața clientului care l-a comandat, flambarea și alte câteva mici trucuri, bașca aromele deosebite care se degajă, transformând totul într-un spectacol de excepție. Încununat, firește, de savurarea acestor minunate clătite, care nici măcar nu se fac greu. Ia fiți atenți!

Pentru 4 persoane pregătiți

12 clătite (să știți că alea franțuzești sunt ceva mai consistente decât ale noastre, în compoziția lor intervenind oleacă mai puțin lichid, dar dumneavoastră faceți cum vreți),
50 g unt,
2 linguri de zahăr,
1/2 pahar zeama de lămâie,
1/2 pahar zeamă de portocale,
coajă de la 1/2 portocală și 1/2 lămâie,
1/2 păhărel de Cointreau,
1 păhărel de Grand Marnier (așa-i rețeta originală, dar dacă lichiorurile astea prestigioase taman s-au terminat la prăvălia din colț, puteți folosi și alte lichioruri de citrice, chit că n-o să fie tot aia),
1/2 păhărel de coniac bun,
încă puțin zahăr (pentru flambat).

Puneți întâi zaharul la caramelizat (așa, pe sec). În momentul în care se îngălbenește, adăugați untul. Amestecați cu doua furculițe în care ați înfipt cojile de citrice (vă spuneam eu că-i spectacol!).

Când s-a omogenizat bine totul, turnați zeama de lămâie și de portocală. Adăugați și lichiorurile, după care lăsați sosul sa scadă 2-3 minute.

Introduceți și clătitele, una câte una, să se îmbrace bine în sos. Când s-a întâmplat chestia asta, împăturiți clătita în trei, scoateți-o (sau trageți-o într-o parte a tigăii) și băgați-o pe următoarea.

Stropiți-le cu coniac (răspândiți-l uniform prin tigaie, vă rog frumos!), presărați puțin zahăr și dați foc.

Când se stinge flacăra, puneți câte 3 clătite în fiecare farfurie. Turnați deasupra și sosul fierbinte, împărțindu-l echitabil, și serviți.

Ce bem la Crêpes Suzette, dacă n-avem Grand Marnier? Păi cu siguranță un vin dulce și aromat. Preferințele mele s-ar îndrepta spre un Gewürztraminer, dar nici un Muscat sau o Tămâioasă nu sunt de lepădat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite de mango cu cremă de căpșuneClătite de mango cu cremă de căpșune Clătite de banane Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane Banane caramelizate

  • citrice, clatite, coniac, desert, Franta, lichior, tigaie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved