În cele ce urmează veți face cunoștință cu o cremă de ciocolată la pahar, care se servește rece și e numai bună pentru zilele călduroase (e și firesc, că rețeta e italiană, doar nu erau s-o mănânce fierbinte). O cremă de ciocolată răcoritoare, pe care să o scoți din frigider și să o savurezi pana la ultima guriță. Se face foarte repede dimineața iar seara, când ajungi acasă toropit de căldură, e deja gata, pe post de binefacere supremă. Păi până când numai și numai înghețată?
Pentru 4 persoane (dar eu zic să dublați din prima cantitățile, că n-o să vă para rău) necesarul este:
4 oua, 8 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 păhărel de rom bun, 400 g de smântână, proaspătă și nu foarte groasă.
Cu toate acestea pregătite pe masă, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pe primele le vom bate spuma tare cu 4 linguri de zahar, iar pe celelalte le vom freca bine cu rom și cu restul de zahăr, pana când obținem un amestec spumos.
Amestecăm cele doua compoziții și le împărțim apoi în două părți egale. Într-una dintre ele punem lingurile de cacao și jumătate din smântână, iar în cealaltă numai restul de smântână.
Apoi, luam 4 cupe de sticlă (sau orice alt recipient doriți dumneavoastră) și punem alternativ în fiecare câte o lingură din cele doua amestecuri, până când le umplem.
Odată ajunși aici, punem crema de ciocolată la frigider, unde trebuie să stea măcar 8 ore înainte de a fi servită la masă.