• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cremă de ciocolată la pahar

Jun 25, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Cremă de ciocolată la pahar

În cele ce urmează veți face cunoștință cu o cremă de ciocolată la pahar, care se servește rece și e numai bună pentru zilele călduroase (e și firesc, că rețeta e italiană, doar nu erau s-o mănânce fierbinte). O cremă de ciocolată răcoritoare, pe care să o scoți din frigider și să o savurezi pana la ultima guriță. Se face foarte repede dimineața iar seara, când ajungi acasă toropit de căldură, e deja gata, pe post de binefacere supremă. Păi până când numai și numai înghețată?

Pentru 4 persoane (dar eu zic să dublați din prima cantitățile, că n-o să vă para rău) necesarul este:

4 oua,
8 linguri de zahăr,
2 linguri de cacao,
1 păhărel de rom bun,
400 g de smântână, proaspătă și nu foarte groasă.

Cu toate acestea pregătite pe masă, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Pe primele le vom bate spuma tare cu 4 linguri de zahar, iar pe celelalte le vom freca bine cu rom și cu restul de zahăr, pana când obținem un amestec spumos.

Amestecăm cele doua compoziții și le împărțim apoi în două părți egale. Într-una dintre ele punem lingurile de cacao și jumătate din smântână, iar în cealaltă numai restul de smântână.

Apoi, luam 4 cupe de sticlă (sau orice alt recipient doriți dumneavoastră) și punem alternativ în fiecare câte o lingură din cele doua amestecuri, până când le umplem.

Odată ajunși aici, punem crema de ciocolată la frigider, unde trebuie să stea măcar 8 ore înainte de a fi servită la masă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă de ciocolată și rom la pahar Tartă cu ciocolată Cremă tartinabilă de ciocolată Trufe de ciocolata neagraTrufe de ciocolată neagră

  • cacao, ciocolata, crema de ciocolata, desert, Italia, oua, rece, reteta, rom, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved