• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crama Oprișor dezvăluie noua imagine a vinurilor Măiastru

Apr 04, 2017 costachel Băuturi, Vinuri 0


Vinurile Măiastru

Vinul Măiastru este o evocare în simțuri a legendei păsării-regină, cu rădăcini în povestirile și tradițiile populare. Cunoscută în multe culturi ca reper, ea este evocată ca oglindă a soarelui, strălucind în mii de culori, de o frumusețe nepământeană. Suma acestor minunății ale percepției are nevoie, în viziunea Cramei Oprișor și în acest moment, de o nouă arătare.

Înlocuind o reprezentare rural tradițională, ce apare pe vasele oltenești, noua imagine a vinului Măiastru devine iconică. În ax de simetrie, pasărea legendară se înfățișează simultan în cele trei faze ale puterii sale: cu aripile împreunate, simbol al odihnei și pregătirii, cu aripile desfăcute în plin zbor, manifestarea forței depline, și cu aripile ascendente, într-o atitudine protectivă asupra lumii.

Treimea este de fapt un întreg incandescent ce iluminează universul. La fiecare soi de vin în parte, aureola din jurul pasării măiastre radiază o nouă culoare, vie și plină de mister.

Alegerea desenului alb-negru al păsării nu este deloc întâmplătoare. Este indiciul unei frumuseți ce nu se arată muritorului de prima dată, ochii oamenilor se lasă învăluiți de emanația sa cromatică, de cercul luminos, fermecător, ce o învăluie. În același fel și vinul Măiastru trebuie descoperit meticulos, spre a vă putea bucura de fiecare aspect pe care pământul oltenesc l-a picurat și destăinuit în rodul viei.

La înnoire, soiurile din gama de vinuri Măiastru sunt: Sauvignon Blanc (sec), Riesling Italian (demisec), Muscat Ottonel (demisec), Rose (cupaj, demisec), Cabernet Sauvignon (sec), Fetească Neagră (demisec), Merlot (demisec).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian OprișorNoua imagine a gamei de vinuri Caloian de la Crama Oprișor Crama Oprișor, printre prezențele marcante de la PROVINO IWCB 2016 Oprisor4 medalii pentru Crama Oprișor la IWCB 2016 Vinuri Crama OprișorSărbătoarea vinurilor de Oprișor la Expo, partea I

  • Maiastru, Oprisor

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved