• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Costita de porc la tava

Mar 01, 2011 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi, Rețete de la cititori 4


Doamne, ce-am putut sa salivez citind reteta de costita de porc la tava care urmeaza! Adevarul e ca vine ovidiucro cu niste mancaruri cat se poate de ispititoare. Si nu va speriati de titlu, mancarea n-o sa va iasa prea grasa, fiindca degresarea initiala (prin fierbere) o s-o faca friptura asta mult mai prietenoasa. Insa, fireste, depinde si cat de grasa e bucata, dar numai de dumneavoastra depinde, in fond, ce fel de carne puneti in sacosa. Si, cu precizarea ca poza de sus e absolut generica (nici nu mai stiu de la ce friptura a fost), gata cu vorbaria, mai bine notati:

Timp de preparare:

1 1/2 ore

Ingrediente:

1,5 kg costita de porc proaspata, 3 frunze de dafin, 4 cepe albe, mari, 100 ml ulei, 1 kg cartofi cuburi, 2 capatani de usturoi, 150 ml vin alb sec, sare, 2 crengute de cimbru, piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Costita se spala, se freaca cu sare grunjoasa, se clateste si se pune intr-o oala la fiert domol cu frunzele de dafin si 2 litri de apa clocotita.

Dupa 20-25 de minute dupa ce a inceput sa fiarba din nou, adaugam o lingurita de sare si o ceapa taiata pestisori.

Dupa inca 10 minute oprim focul si scoatem costita. O lasam sa se racoreasca apoi o presaram bine cu sare si piper.

Intr-o tava punem 100 ml ulei, costita si punem de jur imprejur cuburile de cartofi, ceapa felii apoi bagam vasul la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp preparam din usturoi un mujdei simplu, cu putina apa sau vin.

Cand incepe sa se rumeneasca, ungem cu mujdei si presaram cu cimbru. Stropim cu vin, intoarcem bucatile pe cealata parte ca sa se rumeneasca uniform si ungem cu restul de usturoi si presaram cimbru.

Cand a facut o crusta rumena, scoatem vasul din cuptor si servim costita de porc la tava impreuna cu cartofii, ceapa si sosul ramas.

Cat despre vin nu zic decat atat: tot timpul cat am citit reteta de costita de porc la tava visam la Merlot-ul de Dealul Bujorului de odinioara. Cum asta fuse si se duse, iaca, am un prilej tare bun sa-mi aduc aminte de mai nou aparutii Novac (de la Stirbey) si Negru de Dragasani (Castel Starmina, Vinarte).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pulpă de porc umplută, la tavă, cu sos de struguri Friptura de miel la tava cu usturoiFriptură de miel la tavă cu usturoi Default ThumbnailCotlet de porc cu mere coapte si sos de coacaze Cotlet de porc cu sos de mere si hreanCotlet de porc cu sos de mere și hrean

  • cartofi, ceapa, costita, cuptor, friptura, porc, tava, usturoi

4 thoughts on “Costita de porc la tava”

  1. aphextwinz 02/03/2011 at 19:45

    Pot sa ma bag cu o varianta? Ovidiu, sa incerci la fel dar fiarta fleica aia in zeama de varza sau bors (cu condimentele de rigoare dar fara sare pe langa). Poate ca ai incercat deja, poate am mai zis. Dar ma iertati boieri dumneavoastra daca ma repet.

    Reply ↓
    1. ovidiucro 03/03/2011 at 10:10

      Am incercat cu zeama de varza dar cred ca am gresit ceva… nu stiu ce.
      A iesit cu o consistenta nu prea placuta si un gust cam gretos. Cu bors, n-am incercat desi Ina, sotia mea, “umple” bors frecvent, noua nelipsindu-ne acesta din bucatarie.
      Trebuie sa mai cercetez procedura respectiva. Ti-as fi chiar recunoscator daca ne-ai impartasi reteta.
      p.s. Coane Costachel, nu te deznadajdui de atacurile neispravitilor aia, mergi inainte ca faci bine ceea ce faci!
      Ia-ti un client FTP (gen Total Commander) si poti urca oricand site-ul tau pe server, avand back-up pe computerul tau. Dureaza cateva minute.

      Reply ↓
  2. Beginner 22/06/2012 at 19:46

    Iti multumesc reteta a fost foarte buna !
    Sunt un mic bucatar la 15 ani sa stii reteta a fost un mare succes !
    Felicitari .
    Si da zeama de varza nu prea iese .
    P.S Costachel ai aplauzele mele !

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/06/2012 at 10:07

      Cu multă plăcere, dar felicitările și aplauzele pentru această excelentă costiță de porg la tavă merg spre Ovidiu, toate meritele sunt numai ale lui 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved