• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Condimentele combat efectele nefaste ale grăsimilor

Aug 21, 2011 costachel Știri 0


Un recent studiu american, desfășurat de Universitatea Pennsylvania, arată că adăugarea de condimente în mâncare reduce efectele nefaste ale grăsimilor asupra corpului și recomandă combaterea grăsimilor din farfurie cu condimente, scrie site-ul femina.ch.

Condimentarea mâncărurilor cu scorțișoară, ardei iute sau piper ar putea ajuta la combaterea efectelor negative ale mâncărurilor bogate în grăsimi, arată studiul publicat în cursul acestei luni în revista Journal of Nutrition. Potrivit cercetătorilor de la Pennsylvania State University, adăugarea de condimente în mâncărurile foarte grase contribuie la reducerea trigliceridelor cu 30%. Trigliceridele sunt un tip de grăsimi care se depistează în sânge.

În cadrul experimentului, cercetătorii au hrănit șase persoane supraponderale, sănătoase, având între 30 și 65 de ani, cu pui cu curry, pâine italienească cu verdețuri și biscuiți cu scorțișoară. Al doilea grup a primit același fel de mâncare, dar condimentat cu două lingurițe de rozmarin, oregano, scorțișoară, curcuma, piper, cuișoare, praf de usturoi și ardei iute. Au fost ales aceste condimente pentru marea lor concentrație de antioxidanți.

Cercetătorii au luat sânge participanților din 30 în 30 de minute timp de trei ore și au constatat că antioxidanții prezenți în condimente au dus la creșterea activității sanguine cu 13% și la scăderea cu 20% a răspunsului la insulină. Ei mai arată că antioxidanții pot contribui la combaterea efectelor nocive ale bolilor cronice, cum ar fi afecțiunile cardiace, artrita sau diabetul, produse de presiunea oxidantă.

Un alt studiu, realizat de Universitatea Georgia, demonstrase deja cum condimente ca scorțișoara, cuișoarele, oregano și salvia pot reduce leziunile țesuturilor și inflamațiile produse de nivelul ridicat de zahăr din sânge. (Agerpres)

S-ar putea să vă intereseze și:

CurryCurry-ul previne diabetul CafeaCafeaua vă poate apăra ficatul de ravagiile alcoolului CeaiEfectele benefice ale ceaiului si presa facuta de mantuiala Vin efecte beneficeO veste bună pentru doamne: consumul moderat de alcool împiedică apariția artritei

  • amestec de condimente, condimente, curcuma, curry, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved