• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cocosei cu masline si dafin

May 28, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


O minune de reteta, zau asa! Singura problema s-ar putea sa apara la procurarea unor galinacee atat de tinere, dar ati putea incerca si cu un singur pui, dublu in greutate, cat sa va faceti mana. Totul e sa nu uitati sa mariti putin timpul de coacere, ca fragezimea nu mai este in nici un caz aceeasi. Si inca ceva: daca nu iubiti foarte tare dafinul, sau ati cumparat un pliculet cu foi din cale-afara de aromate, reduceti cantitatea, n-aveti ce face!

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 cocosei (sau puicute, hai, sa nu facem discriminari sexuale) de circa 500 g bucata, 1 ceapa rosie mare, 2 catei mari de usturoi, 6 foi de dafin, oregano uscat, 150 g masline verzi mari, 100 g masline negre mari, 30 g miez de nuca, vin rosu usor (o Babeasca, de pilda), ulei (de preferinta extravirgin de masline, ca-i cel mai sanatos), sare, piper.

Curatati ceapa, taiati jumatate din ea in felii subtiri, iar cealalta jumatate tocati-o grosolan. Zdrobiti usturoiul si scoati samburii la 2/3 din masline. Tocati la mixer ceapa maruntita, usturoiul, maslinele curatate de samburi, nucile, 3 frunze de dafin si o lingurita de oregano. Adaugati 100 ml de ulei, sarati (daca mai e cazul) si piperati. Treceti cocoseii prin flacara, sarati-i si piperati-i pe dinafara si pe dinauntru, umpleti-i cu tocatura pregatita si puneti-i intr-un vas termorezistent. De jur-imprejur puneti eventuala tocatura ramasa si inelele de ceapa. Adaugati maslinele ramase si restul frunzelor de dafin, turnati 3-4 linguri de ulei si 150 ml de vin si bagati totul in cuptorul incalzit.

Coaceti 30 de minute la foc moale, stropind din cand in cand cocoseii cu sosul format. Mariti apoi flacara si lasati-i sa se rumeneasca inca 15 minute. Daca folositi un singur pui mare (stiu ca ma repet, da’ e mai prudent asa) nu uitati sa mariti putin timpii de coacere.

Serviti friptura calda, cu un acelasi vin din sos, insa rece.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci si masline Pui în aluat Default ThumbnailPraz cu măsline Iepure de casa cu masline si dovlecei

  • ceapa, cuptor, friptura, masline, nuci, pui, reteta, umplut, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved