• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ciuperci umplute

Apr 25, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete de aperitive, Rețete de garnituri, Rețete lacto-vegetariene 0


Ciuperci umplute

Foarte simple și foc de gustoase aceste ciuperci umplute, și-s numai bune de pus pe masă cam în orice împrejurare. Fiindcă sunt tare versatile: pot constitui și o excelentă garnitură pentru vreo friptură, dar și simplu pretext gustos pentru un pahar de vin (alb și sec!). Sigur, sunt destule variante de ciuperci umplute (și mai pot interveni în narațiune cărnuri, brânzeturi și alte legume), așa că n-o să stau să vă povestesc de data asta despre ele, ne vom limita doar la versiunea simplă ce urmează.

12 ciuperci mari de cultură (sau alte soiuri cu pălăria mare, utilizabilă pentru umplut),
50 g unt (plus încă puțin pentru pus deasupra),
1 ceapă,
2 căței de usturoi,
pătrunjel tocat,
zeamă de lămâie,
ulei,
sare,
piper.

Faceți mai întâi toaleta ciupercilor: rupeți-le picioarele și ștergeți-le cu un prosop umed (e mai bine decât să le spălați sub apă curgătoare). Frecați-le cu puțină zeamă de lămâie, să nu se înnegrească.

Curățați și ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Tocați-le cât de mărunt (eventual în mixer), adăugând untul și piciorușele ciupercilor (bașca sare și piper), până obțineți o pastă omogenă.

Umpleți pălăriile ciupercilor cu amestecul obținut și puneți-le în tava unsă cu puțin ulei. Așezați, în fine, câte o bucățică mică de unt pe fiecare și băgați totul în cuptorul încins dinainte, la foc mijlociu (200ºC), unde trebuie să stea cam 25 de minute.

Serviți-le fierbinți (dacă vreți să mâncați ciuperci umplute reci, înlocuiți untul cu ulei), iar în pahare turnați fie un alb sec (Sauvignon Blanc, să zicem) dacă-s neînsoțite, fie un vin care să se potrivească cu friptura, dacă le-ați distribuit pe post de acompaniament.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ciuperci umplute în stil italian Clătite gratinate umplute cu pui și ciuperci Rulouri de vițel umplute cu ciuperci Bruschette cu ciuperci si ceapa rosieBruschette cu ciuperci și ceapă roșie

  • aperitiv, ceapa, ciuperci, cuptor, garnitura, unt, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved