• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ciorba de linte

Mar 25, 2011 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de ciorbe, Rețete de la cititori, Rețete de post 1


Provocat, din câte-mi pot da seama, de salata de linte, bunul și vechiul meu prieten Gabi Toma s-a hotărât să contraatace fulgerător, trimițându-ne această ciorba de linte. N-am gustat-o, n-am apucat s-o fac, dar îl cunosc de prea multă vreme, știu cât de bine gătește, așa că sunt cât se poate de ferm convins că rețeta de mai la vale e absolut excelentă. Drept pentru care v-o recomand din toată inima.

250 grame (1 cană) linte, de preferat roșie (se lasă peste noapte la înmuiat), 1 ceapă, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 4 căței usturoi, 250 grame roșii zdrobite (sau 2 linguri pastă de tomate) 3 căni de apă, chimen, sare, piper.

Se pun toate ingredientele (lintea, ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și apa), într-o oală mijlocie și se lasă aproximativ 30 minute pe foc mediu-scăzut, cu apă cât să le acopere. Se scoate ceapa, după care se amestecă bine conținutul folosind un blender, adăugându-se sare, piper, usturoi, chimen și pasta de roșii.

Se da un clocot la amestecul astfel obținut, adăugând aproximativ două căni de apă. Dacă amestecul devine prea consistent (prea gros), se pune mai multă apa fierbinte. Se toarnă în boluri pentru supă, folosind un polonic.

Ce-a uitat să spună în rețetă (dar a precizat cu altă ocazie) e că puteți s-o acriți cu zeamă de lămâie (direct în farfurie) și că tare bine ar fi să aveți la îndemână ceva ceapă și/sau ardei iute.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată orientală de linte Piure de linte Supă-cremă dulce-acrișoară de linte Salată de linte cu somon afumat și citrice

  • ciorba, Gabi Toma, linte

One thought on “Ciorba de linte”

  1. Gurmandel 25/03/2011 at 13:53

    Si niste piinica calda, facuta pe plita… cum este aia turceasca… Mamaaaa, dai cu basca dupa ciini… 😉

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved