• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chianti Clasico vrea să-și adauge o nouă treaptă de clasificare. Superioară, desigur

Mar 06, 2013 costachel Știri 0


Chianti

Chianti Classico DOCG ar putea avea o nouă treaptă de clasificare în partea de sus a ierarhiei. Chianti Classico Consorzio a anunțat că dorește introducerea unei noi denumiri, Gran Selezione, poziționată deasupra actualei categorii de top, Riserva, informează Decanter.

Vinurile din această nouă grupă trebuie să fie produse doar din struguri ce provin din arealul respectiv și nu vor putea fi vândute mai devreme de 30 de luni de la recoltare, dintre care minimum 3 luni de maturare în sticle.

Sergio Zingarelli, președintele Classico Chianti Consorzio, a declarat:

„Gran Selezione nu dorește să pună în umbră potențialul și caracteristicile vinurilor din categoria Chianti Classico Riserva, ci doar să scoată mai mult în evidență potențialul vinurilor de top, care deja sunt produse în cadrul denumirii Chianti Clasico.”

Reacțiile negative nu au întârziat să apară: David Berry Green, un comerciant care achiziționează vinuri italiene pentru compania britanică Berry Brothers & Rudd, a calificat pe blogul său noua clasificare ca fiind „mai curând un scâncet” și „o cârpăceală birocratică, ce nu aduce niciun plus de valoare unui produs care s-a rafinat în decursul timpului”.

„Consorțiul nu oferă nicio delimitare precisă a viilor, nicio clasificare inedită de Grand Cru și nici măcar un studiu geologic al terroir-ului, cel care de fapt determină diferențele stilistice dintre producătorii de Chianti classico.”

Noua denumire trebuie să fie aprobată de ministerul italian al agriculturii. Classico Chianti Consorzio speră ca o nouă lege să intre în vigoare până la sfârșitul acestui an. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vinurile din 2010, care s-ar încadra în noua denumire și care n-au fost încă puse în vânzare, ar putea trece pe etichetă și sintagma Gran Selezione.

Foto: wikipedia

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

UE vrea să adauge insecte în meniul nostru zilnic Varză nouă cu carne de pui Producătorii din Montalcino au decis: tradiția e mai importantă decât „ce vrea piața” Antinori își deschide porțile pentru vizitatori

  • Chianti, Italia, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved