• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chec de curcan cu mazăre, șuncă și gorgonzola

Jun 11, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de aperitive 2


Chec de curcan cu mazare, sunca si gorgonzola

Desigur că excelentul chec de curcan de mai la vale n-are, în afara formei în care se face, nicio legătură cu delicioasa prăjitură. Aperitivul ăsta simplu și gustos e de fapt o terină, în care pieptul de curcan a fost garnisit cu mazăre, șuncă și gorgonzola. Însă, poate în primul rând, rețeta care urmează e o idee de fabricare a unui antreu excelent. Fiindcă, după cum repede vă veți da seama, puteți lesne folosi și alte ingrediente în locul celor indicate mai jos. Obținând, firește, un număr practic nelimitat de asemenea „checuri”.

Pentru vreo 6-8 persoane (depinde cât sunt de flămânde) avem nevoie de

400 g piept de curcan, tăiat felii subțiri,
150 g șuncă (jambon),
150 g gorgonzola,
200 g mazăre boabe (de preferință proaspăt extrasă din teci),
100 ml smântână,
100 ml lapte,
2 ouă,
nucșoară,
arpagic verde,
unt,
sare și piper.

Fierbeți mazărea 10 minute în apă sărată. Scurgeți-o, puneți deoparte 1 lingură de boabe, iar restul transformați-l în pastă. Adăugați pe rând ouăle, smântâna și laptele. Bateți bine cu telul, ca să obțineți o compoziție omogenă. Sărați, piperați și parfumați cu nucșoară. La sfârșit, adăugați și boabele întregi rămase.

Tapetați cu folie de aluminiu o formă de chec. Ungeți bine cu unt și așezați pe fund și pe pereți cam un sfert din feliile de piept de curcan (bătute un pic cu ciocanul de carne în prealabil). Presărați 50 g de șuncă și 50 g de Gorgonzola, tăiate bucățele, și un pic de arpagic verde, tocat (sau, mai bine, tăiat cu foarfeca). Turnați cam o treime din crema de mazăre, apoi iar curcan, șuncă, Gorgonzola etc, până epuizați ingredientele, terminând, firește, cu felii de piept de curcan.

Acoperiți tot cu folie de aluminiu și coaceți „checul” la bain-marie, în cuptor, timp de 1 oră, dintre care primele 40 de minute la 200ºC, iar ultimele 20 la 180ºC.

Lăsați terina să se răcească, tăiați-o felii și serviți-o. Cu o salată verde, de pildă.

Cât despre vin, cu siguranță că unii vor dori un roșu ușor. Aș merge totuși mai degrabă pe un rosé sec, proaspăt și răcoritor.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de curcan cu ciuperciPiept de curcan cu ciuperci și sos de vin cu smântână Portofele de curcan cu ciuperci si smantanaPortofele de curcan cu ciuperci și smântână Ruladă de curcan în pergamentRuladă de curcan în pergament Piept umplut de curcanPiept umplut de curcan

  • aperitiv, curcan, gorgonzola, mazare, piept, sunca

2 thoughts on “Chec de curcan cu mazăre, șuncă și gorgonzola”

  1. Gurmandel 11/06/2012 at 09:55

    Rose sa fie… Curcan am, mazare proaspata am, gorgonzola mereu… Sa fie!

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/06/2012 at 10:15

      Numai să nu uiți să-mi spui cum ți-a plăcut. Bașca eventualele modificări (pe care am o presimțire c-ai să le faci) 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to Gurmandel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved