• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ceapa umpluta cu usturoi

Mar 16, 2009 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Am auzit/citit de suficiente ori la viata mea dezbaterea pe tema „avem sau n-avem mancare de post?“ si, sincer, mi-e greu sa dau un raspuns total si absolut. De fapt, ce ma intereseaza pe mine daca e adevarat sau nu ca retetele noastre de post sunt cele de dulce, din care s-au extras toate ingredientele oferite de fauna mioritica? Asa ca, din punctul meu de vedere, discutia asta nu prea conteaza, ba chiar e lejer tampita; singurul lucru important e sa avem mancaruri gustoase de pus in farfurie, indiferent de perioada. Stiu, postul inseamna infranare, dar chiar sa ne chinuim dinadins? Pai nu mai bine sa ne bucuram de o minunata ceapa umpluta precum cea de mai jos?

Asa ca ia pregatiti dumneavoastra, pentru 6 persoane, 12 cepe mijlocii (cat mai egale intre ele ca dimensiuni), 4 capatani mari de usturoi, 2 linguri de ulei, 1 lingurita rasa de cimbru (facultativ), 1 lingura de pesmet, supa de legume, sare si piper.

Curatati cepele si usturoiul si opariti-le in supa clocotita (daca nu, in apa). Scobiti cepele cu grija si transformati miezul in pasta, impreuna cu usturoiul (in mixer e cel mai simplu, intr-un mojar de piatra, daca aveti, ar fi cel mai bine). Condimentati pasta obtinuta cu sare, piper, cimbru si putin ulei, amestecati bine si umpleti cepele. Presarati-le pe deasupra cu pesmet, picurati si nitel ulei, asezati-le intr-o vas care merge la cuptor, uns la randul lui cu ulei, si bagati-le in cuptorul incins, la foc mijlociu, unde trebuie sa stea pana se rumenesc putin (cam jumatate de ora, dar depinde si de cuptorul dumneavoastra). Cand le serviti, puteti presara deasupra ceva verdeata tocata (marar si patrunjel), iar, daca vreti sa puneti alaturi un sos de rosii, n-am sa ma opun. Daca doriti sa fie masa mai satioasa, acompaniati cu o garnitura pe placul dumneavoastra (daca ma intrebati pe mine, am sa zic orez, dar nu-i musai sa ma luati in seama).

Vinul? Ei, chiar daca suntem in post, tot am sa va spun ca in pahare cel mai bine e sa turnati un vin alb, usor si sec, cat mai zglobiu si fara pretentii. Daca ziceti ca am descris vreo Cramposie, n-am sa va contrazic cu prea multa vehementa.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci Ceapă umplută cu ciuperci Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci si masline Budinca de morcovi cu ceapa si branzaBudincă de morcovi cu ceapă și brânză

  • ceapa, cuptor, umplut, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved