• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ceapa umpluta cu nuci

Mar 16, 2009 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Probabil cea mai consistenta varianta de ceapa umpluta de post (ca doar nucile au grasimea lor!), la fel de spectaculoasa ca si versiunea usturoiata, dar parca mai eleganta. Din punctul asta de vedere, v-as recomanda reteta in cazul unor mese cu musafiri multi, chiar daca nu se pune neaparat problema respectarii postului. Ca, intre noi fie vorba, e prea buna si rafinata mancarea asta ca s-o mancam numai in post!

Pentru 6 persoane aveti nevoie de 12 cepe mijlocii (pe cat posibil la fel de mari), 1 felie de paine, 12 nuci, 40 g faina, 50 ml ulei, 1 lingura de bulion de rosii, 1 lingurita de zahar (numai daca bulionu-i prea acru), marar, patrunjel, sare, piper.

Curatati cepele si fierbeti-le in apa (sau, mai bine, in supa de legume) pana se inmoaie. Scobiti-le cu grija si tocati miezul impreuna cu painea si verdeata. Adaugati la pasta obtinuta nucile curatate si macinate, amestecati bine si umpleti cepele cu compozitia obtinuta. Puneti-le intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei si turnati deasupra un sos facut din faina calita putin in ulei, stinsa cu bulionul diluat cu apa (sau suc de rosii). Daca doriti o mancare mai usoara, eliminati faina si amestecati doar uleiul cu zeama rosiilor. In ambele cazuri, gustati ca sa vedeti daca trebuie sau nu zahar si reglati sosul de sare si piper. Puneti vasul in cuptorul incalzit si asteptati pana se rumeneste.

Cat despre vin, sigur ca n-avem de-a face cu o mancare cine stie ce pretentioasa dar, daca aveti la indemana un Pinot Gris sec si adevarat, nu ezitati!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCeapa umpluta cu nuci si masline Default ThumbnailCeapa umpluta cu usturoi Ceapă umplută cu ciuperci Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic

  • ceapa, cuptor, nuci, rosii, sos, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved