• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child

Feb 13, 2012 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de la cititori, Rețete lacto-vegetariene 3


Încă o rețetă foarte interesantă de la Julia Child, care ne-a fost trimisă de prietenul nostru, Mihai Ovidiu, cel care, cred că n-ați uitat, traduce de zor volumul „Mastering the Art of French Cooking” (cititorii tare ar vrea o ediție românească, stimați editori!). Iar ca să vă fac poftă, nu vă spun decât că Radu Anton Roman, vorbind despre castraveții cu smântână, spunea că „lumea zice că-i un aperitiv de nici nu mai mănânci altceva”! D-apoi dacă mai adăugăm și niște ciuperci!

6 castraveți de circa 20 cm lungime.

Decojiți castraveții. Tăiați-i în jumătăți pe lungime și scoateți semințele cu ajutorul unei linguri. Tăiați-i pe lungime în fâșii de 9 – 10 mm grosime, iar fâșiile în bucăți de circa 5 cm.

2 linguri oțet de vin,
1 ½ linguriță sare,
⅛ linguriță zahăr,
Un vas din porțelan sau inox, cu volumul de circa 2,5 litri.

Amestecați castraveții în vas cu oțetul, sarea și zahărul. Lăsați-i să stea minimum 30 de minute, sau mai bine câteva ore. Scurgeți-i și uscați-i într-un prosop

Preîncălziți cuptorul la 190ºC.

Un vas pentru cuptor de 30 cm diametru și 4 cm adâncime,
3 linguri (45 grame) unt topit,
½ linguriță mărar sau busuioc,
3 – 4 linguri de ceapă verde tocată,
⅛ linguriță piper.

Amestecați castraveții în vasul pentru copt cu untul, ierburile aromate, ceapa și piperul. Puneți vasul pe nivelul din mijloc al cuptorului preîncălzit, circa 1 oră, amestecând de 2 – 3 ori prin săltare, până când se pătrund castraveții, dar mai păstrează puțin din textura crocantă. Se vor colora foarte puțin pe durata coacerii.

Scoateți-i și lăsați-i deoparte neacoperiți. Puteți să-i faceți din timp și să-i reîncălziți înainte de amestecarea cu ciupercile.

220 grame ciuperci proaspete,
O tigaie emailată,
1 cană smântână proaspătă,
1 linguriță amidon amestecată cu 1 linguriță apă,
Sare și piper după gust
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat.

Curățați ciupercile, spălați-le și tăiați-le în sferturi. Zvântați-le într-un prosop. Puneți-le într-o tigaie uscată și sotați-le pe foc moderat spre mic circa 5 minute. Turnați în tigaie smântâna și amestecul de amidon. Fierbeți-le pe foc mic circa 5 minute, până când smântâna scade și se îngroașă. Puneți sare și piper, mai dați într-un clocot un moment și verificați asezonarea. Încorporați amestecul în castraveții copți fierbinți, presărați cu pătrunjel și serviți.

S-ar putea să vă intereseze și:

Bitociki à la Julia Child Vițel Orloff, sau „Veau Prince Orloff”, cum ar spune Julia Child Varză călită alsaciană, by Julia Child Creier cu sos matelote, povestit de Julia Child

  • aperitiv, castraveti, ciuperci, ciuperci cu smantana, Julia Child, Mihai Ovidiu, smantana

3 thoughts on “Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child”

  1. vic 13/02/2012 at 14:26

    mitzi-mitzi, mnea-mnea.
    sa incercam fara harpagic? sa incercam.

    http://video.nytimes.com/video/2012/02/10/dining/100000001342431/do-it-yourself-truffles.html?ref=dining

    Reply ↓
  2. Magda Vieriu 31/08/2019 at 23:57

    O recomandare de vin asortat aveți oare? Am făcut această rețetă și am fost foarte plăcut surprinsă de complexitate și savoare. Aș mai găti din nou, dar ce vin să pun lângă ea?
    Mulțumesc, mă bucur să vă citesc!

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/09/2019 at 11:06

      As propune o Fetească Albă de prin Moldova (Gramma, Strunga…). Ideea e ca trebuie un vin măcar un pic onctuos, cu o aciditate ținută în frâu și care să nu vină cu toate aromele din toate livezile lumii.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved