• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Castraveți bulgărești în oțet

Sep 28, 2011 costachel Conserve și murături, Rețete, Rețete de la cititori, Rețete de murături în oțet 2


Tot de la domnul Marian Rădulescu vin și castraveții în oțet (bulgărești) de mai la vale. Ceea ce pot eu să fac, ținând cont că experiența mea în domeniul oțetit se limitează la gogoșari, este să vă invit să citim împreună.

Castraveciori bulgărești I

Este bine ca să ai cantități mari de castraveciori, 5-10 kg, de preferat mici cât un deget arătător. Înainte de toate, castraveții se pun în apă peste noapte. E bine să se schimbe apa de cel puțin două-trei ori.

Se așează castraveciorii în borcane, de obicei de 800 g, printre castraveciori se strecoară rondele sau fâșii de morcov, ceapă tăiată julien și fâșii de hrean. La fiecare borcan se pune câte o linguriță de sare, una de zahăr și oțet de vin alb până la nivelul marcajului din borcan (adică unde se termina partea rotunjita de la fundul borcanului). Se completează cu apa. Înainte de a închide borcanul eu pun o rămurică de inflorescență de mărar, boabe de muștar, piper și ienibahar.

După ce s-a strâns bine capacul, se verifică dacă picură, întorcându-l cu fundul în sus, apoi se agită ca să se dizolve sarea grunjoasă neiodata și zaharul.

Se fierbe 45 de minute într-un vas cu apă până aproape de gura borcanului. Se ține sub o pătură până a doua zi…

Castraveciori bulgărești II

Am încercat și varianta asta și este chiar foarte bună. Se aseamănă cu varianta de mai sus, iar compoziția se face separat și se toarnă peste castraveciori. Mi se pare mai sigura aceasta rețetă.

Se calculează estimativ cantitatea de saramură și se păstrează următoarea proporție: o parte oțet de vin de 9º, trei și jumătate apă, o lingura cu vârf de sare grunjoasă neiodată și doua linguri de zahăr.

Se amesteca bine până când se dizolvă sarea și zaharul și se toarnă în borcane. Se căpăcesc, apoi se fierb în baie de abur circa 45 de minute. Se țin sub pătură până a doua zi.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Castraveți murați la borcan, întregi și tăiați Gogoșari în oțet, simpli și umpluți Ouă umplute cu hamsii, capere, castraveciori în oțet și verdețuri Ardei iuți în oțetArdei iuți în oțet, pe gustul tuturor

  • castraveti, castraveti in otet, castraveti murati, conserve, ienibahar, muraturi, otet

2 thoughts on “Castraveți bulgărești în oțet”

  1. alexandra 01/10/2014 at 00:08

    sunt dulci?(variianta a doua)sau potrivit de dulci ?

    Reply ↓
    1. costachel Post author01/10/2014 at 15:14

      Mie mi-au ieșit un pic dulcegi (la 250 ml oțet de 9 grade, 2 linguri nu foarte rase de zahăr, 875 ml apă plus lingura de sare, așa am interpretat eu proporțiile). Dacă așa trebuiau să fie sau nu, poate ne răspunde dl. Rădulescu 🙂 Dar, evident, presupun că fiecare poate regla cantitatea de zahăr în funcție de preferințele proprii.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved