• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cartofi noi la cuptor cu cimbru și rozmarin

Jun 04, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de garnituri, Rețete de post 1


Nu știu ce părere aveți dumneavoastră, dar eu unul ador cartofii noi, de-abia aștept să înceapă sezonul lor. Și, dacă nu mănânc suficient de des, sunt cam trist atunci când sunt înlocuiți definitiv pe tarabe de cei, să le zicem, normali. Iar una din modalitățile de preparare sub care-mi apar pe masă este cea teribil de simplă și foc de gustoasă de mai la vale.

Pentru a trece la fapte aveți nevoie de

1 kg de cartofi noi,
cimbru (1 lingură dacă-i proaspăt, 1 linguriță dacă-i uscat),
rozmarin (pe jumătate față de cimbru),
sare,
piper,
ulei.

Începeți, firește, prin a curăța cartofii, prin frecare cu o perie sau prin orice altă metodă vă vine mai la îndemână (preferabil nu cu cuțitul, că pierd din farmec). Dacă-i cazul, tăiați-i în două sau în patru, în funcție de dimensiune.

Puneți-i într-un castron, presărați-i cu sare și cu condimentele, turnați puțin ulei și amestecați-i cu grijă, astfel încât să fie uniform asezonați și bine unși pe toate părțile.

Așezați-i într-o tavă și băgați-i în cuptorul deja încins, unde trebuie să stea cam 1 oră (întoarceți-i din când în când, ca să se rumenească uniform). Și desigur, timpul de coacere nu e bătut în cuie, el depinzând atât de dimensiunile cartofilor, cât și de gradul de rumenire pe care îl preferați dumneavoastră.

În ce privește vinul, n-am prea multe să vă spun. Dacă îi veți folosi ca mâncare de sine stătătoare (fie de post, fie ca excelent pretext pentru o salată babană), caz în care nu strică să-i stropiți cu puțin mujdei, atunci cam orice alb sec se va împrieteni foarte repede cu ei, că nu-s mofturoși deloc cartofii noștri. Dacă însă vor fi serviți ca garnitură, atunci desigur că vinul va trebui ales în funcție de personajul principal din farfurie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi noi la cuptor, cu mărar și telemea Cartofi cu sos de rosii si usturoiCartofi la cuptor cu usturoi și sos de roșii Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi și mărar Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi

  • cartofi, cartofi la cuptor, cartofi noi, cuptor, tava

One thought on “Cartofi noi la cuptor cu cimbru și rozmarin”

  1. Dana Burlacu 29/03/2012 at 09:23

    Buni tare! Si eu ma declar fana lor.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved