• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Carne de la animale clonate la raft? Ok!

Mar 29, 2011 costachel Știri 0


Comercializarea cărnii provenite de la animale clonate rămâne posibilă în Europa, după ce guvernele statelor membre UE și Parlamentul European nu au ajuns la un compromis privind interzicerea acestui produs.

Legislația actuală permite utilizarea în Europa a cărnii clonate și, timp de trei ani, s-au purtat negocieri pe marginea unei propuneri legislative privind interzicerea sau etichetarea produselor de acest fel, dar nu s-a ajuns la un rezultat, informează președinția ungară a Uniunii, citată de AFP. Acest lucru înseamnă că regulile actuale, care datează din 1997, rămân în vigoare, fără a conține nicio încadrare specifică pentru comercializarea cărnii clonate în Europa.

„Nu s-a dovedit că este dăunător consumul de carne clonată. În plus, nu există efective de animale clonate. Se fac cercetări în privința clonării pentru îmbunătățirea unor rase, dar nu se pune problema să existe pe piață carne clonată care să ajungă pe masa consumatorului”, a declarat pentru capital.ro Sorin Minea, președintele Asociației Române a Cărnii.

De altfel, în prezent, există un consens la nivel european asupra interzicerii cărnii de animale clonate direct. Astfel, animalele clonate, precum taurinele sau porcii, nu vor ajunge în mod direct pe masa consumatorilor, deoarece ar fi prea scumpe, ele vor fi destinate reproducției. „Clonarea se va folosi doar pentru a transmite informația genetică valoroasă”, a mai arătat Minea.

Parlamentarii europeni au renunțat la solicitarea de interzicere a comercializării până la a cincea generație de descendenți, în urma refuzului guvernelor membre ale UE.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vom ajunge să mâncăm animale clonate? Avem cele mai mari taxe de raft din Europa VinbovinAr trebui vacile să bea vin ca să dea o carne mai bună? Mazare cu carneMâncare de mazăre cu carne

  • clonare, legislatie, UE

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved