• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cârnați la cuptor în vin

Dec 23, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de tocături 5


De când mă știu, așa s-au făcut cârnații proaspeți în familia noastră. Sigur, când mai trăia bunica din partea mamei (și mai era și cuptorul de lut în funcțiune!), farmecul era nițel mai mare, mai ales că pe masă ateriza o enormă și superbă tingire de aramă, în care se rumeniseră cârnăciorii respectivi. Dar nici în zilele noastre, în cuptor banal și tava rotundă antiaderentă, ideea nu-i deloc rea, mai ales că preparația e simplissimă și ai tot timpul să-ți vezi de alte probleme, mai presante.

Drept pentru care să trecem la treaba. La 1 kg de cârnați proaspeți (dar cantitatea depinde și de diametrul vasului) vă trebuie cam 1 cană de vin alb sec (și aici cu bătaie).

Puneți cârnații în tava, în forma de spirală (cât mai strânși, oricum o să mai scadă) și înțepați-i din loc în loc cu o scobitoare. Turnați vinul, cât aproape să-i acopere, și băgați totul la cuptor (încins în prealabil, desigur). Eventual, scoateți tava din când în când și asigurați-vă că nu se lipesc. Când scade complet lichidul și cârnații s-au rumenit (cam 1 oră și-un sfert, la 200ºC), se cheamă că-s gata. Păi nu vă spuneam că e teribil de simplu?

Așa că, mai mult decât să vă recomand un piure alături, un castron de murături și un vin roșu în pahare, altceva n-aș mai ști să vă spun despre cârnații ăștia.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cârnați de porc Cârnați de Focșănei Budinca de cartofi cu sunca, branza si carnatiBudincă de cartofi cu șuncă, brânză și cârnați Spetzofai, tocanita greceasca de carnati cu ardeiSpetzofai, adică tocănița grecească de cârnați cu ardei

  • carnati, cuptor, vin

5 thoughts on “Cârnați la cuptor în vin”

  1. Carmen 23/12/2010 at 23:52

    Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
    “La Multi Ani!”
    Ps….mmmm,a ajuns mirosul pina aici!!!

    Reply ↓
  2. pansy 26/12/2010 at 18:23

    Sarbatori fericite si imbelsugate sa ai ! si un an nou cu dorinte implinite,sanatate si fara indoiala LA MULTI ANI !

    Reply ↓
  3. Costachel 27/12/2010 at 18:23

    Multumesc frumos si, cu speranta ca-mi veti ierta intarzierea, la multi ani si voua!

    Reply ↓
  4. Bancosul 06/01/2011 at 18:05

    Vai cum arata!!! Am cascada Niagara in gura.
    Clar, in seara asta am carnati in meniu 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved