De când mă știu, așa s-au făcut cârnații proaspeți în familia noastră. Sigur, când mai trăia bunica din partea mamei (și mai era și cuptorul de lut în funcțiune!), farmecul era nițel mai mare, mai ales că pe masă ateriza o enormă și superbă tingire de aramă, în care se rumeniseră cârnăciorii respectivi. Dar nici în zilele noastre, în cuptor banal și tava rotundă antiaderentă, ideea nu-i deloc rea, mai ales că preparația e simplissimă și ai tot timpul să-ți vezi de alte probleme, mai presante.
Drept pentru care să trecem la treaba. La 1 kg de cârnați proaspeți (dar cantitatea depinde și de diametrul vasului) vă trebuie cam 1 cană de vin alb sec (și aici cu bătaie).
Puneți cârnații în tava, în forma de spirală (cât mai strânși, oricum o să mai scadă) și înțepați-i din loc în loc cu o scobitoare. Turnați vinul, cât aproape să-i acopere, și băgați totul la cuptor (încins în prealabil, desigur). Eventual, scoateți tava din când în când și asigurați-vă că nu se lipesc. Când scade complet lichidul și cârnații s-au rumenit (cam 1 oră și-un sfert, la 200ºC), se cheamă că-s gata. Păi nu vă spuneam că e teribil de simplu?
Așa că, mai mult decât să vă recomand un piure alături, un castron de murături și un vin roșu în pahare, altceva n-aș mai ști să vă spun despre cârnații ăștia.
Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
“La Multi Ani!”
Ps….mmmm,a ajuns mirosul pina aici!!!
Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
“La Multi Ani!”
Ps….mmmm,a ajuns mirosul pina aici!!!
Sarbatori fericite si imbelsugate sa ai ! si un an nou cu dorinte implinite,sanatate si fara indoiala LA MULTI ANI !
Multumesc frumos si, cu speranta ca-mi veti ierta intarzierea, la multi ani si voua!
Vai cum arata!!! Am cascada Niagara in gura.
Clar, in seara asta am carnati in meniu 😀