• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Campaneo Garnacha Tempranillo 2007

Aug 07, 2011 costachel Băuturi, Vinuri 0


Ați dedus, presupun, deja din titlu că e vorba despre un vin roșu, cupaj din clasicele soiuri spaniole Garnacha și Tempranillo. Ce pot să vă spun în plus este că acest vin are Denominacion de Origen (Campo de Borja), este produs de Bodegas Aragonesas și este adus în România de Prier.

Nasul e ușor agresiv, dar nu neapărat în sens rău, mai curând e vorba de o atenționare „băi, vezi că nu știu de joacă!” Fructe roșii, un pic de lemn, un pic de piele, ce mai, foarte modern, fără să fie însă vreo „bombă de fruct”. Gustul, foarte robust, se sprijină pe niște tanini zdraveni, fără să fie chiar în exces, pe o aciditate tare plăcută și pe niște fructe roșii discrete. Un vin dur, bărbătesc, solemn, genul ăla care vrea musai cârnați picanți, fripturi de vită și, dacă se poate, vânat (mai ales genul „ceaun”). Postgustul este un pic amărui, fără să fie deranjant, și e suficient de lung încât să nu uiți să ceri al doilea pahar. Dar, repet, nu e genul de băut ușor, cu cana. Doar cu păhărelul.

Principala lui calitate este însă prețul. L-am luat cu 13 lei de la Billa și a fost o descoperire mai mult decât plăcută. Un raport calitate-preț absolut excelent și o invitație sinceră tuturor celor care vor să (re)descopere un vin spaniol modern, fără mari pretenții, dar bine făcut.

O ultimă precizare: pe contraetichetă vi se recomandă să-l beți la temperatura camerei. Greșit! Alcoolul (13%) începe să iasă din corp, iar prospețimea dată de aciditate se cam pierde. Așa că serviți-l pe la vreo 12-14ºC, că va fi mult mai simpatic.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Orchid Boulevard Merlot 2007 Wine Princess, Rosé Cuvée, sec, 2007 Tobia Graciano, Rioja DOC, 2007 Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2007, DOC-CMD, sec

  • Campaneo, degustari, Garnacha, Spania, Tempranillo, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved