• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Calitatea vinului fiert, principala preocupare pentru organizatorii Târgului de Crăciun de la Strasbourg

Nov 20, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 0


Organizatorii tradiționalului Târgului de Crăciun de la Strasbourg vor pune accentul, anul acesta, pe ridicarea calității hectolitrilor de vin fiert care se beau cu această ocazie.

În colaborare cu viticultorii alsacieni, municipalitatea va organiza degustări de „vin chaud”, va promova rețetele autentice și propune chiar etichetarea băuturilor care au o calitate corespunzătoare, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. „Propun să fiu eu unul dintre degustători”, a anunțat el, în hohotele asistenței.

„În anii precedenți am primit numeroase reclamații referitoare la calitatea vinului fiert”, a recunoscut primul său adjunct, Robert Herrmann. Dar nu este vorba „să impunem sancțiuni sau să facem cuiva șicane”, ci doar să „punem calitatea în valoare”, a declarat el.

Proiectul va fi realizat împreună cu viticultorii alsacieni, care-și vor apăra rețeta tradițională, pe bază de vin alb, a declarat pentru AFP Charles Brand, viticultor și inițiator al proiectului.

„Deocamdată, în decembrie, la Strasbourg se mănâncă bine, dar cât de rău se poate bea!”, a exclamat el, referindu-se la niște expozanți care vând cu 2,5 euro păhărelul conținând o băutură industrială tăiată în două cu apă.

Tradiționalul „Marché de Noël de Strasbourg” (Christkindelsmärik, în dialect alsacian) a ajuns la ediția cu numărul 441 și este pregătit să primească, începând cu 26 noiembrie, aproximativ 2.000.000 de vizitatori. Prima ediție a avut loc în 1570 când, sub influența Reformei, a înlocuit mai vechiul târg închinat Sfântului Nicolae. Datorită vechimii, tradiției și dimensiunilor acestui eveniment, Strasbourg-ul mai este denumit „Capitala Crăciunului”.

Actualmente, târgul durează aproximativ 5 săptămâni și atrage încasări de aproximativ 160 de milioane de euro pentru economia locală.

Iar mai multe detalii despre vinul fiert şi variantele sale de pe mapamond găsiţi aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vin fiertVinul fiert ProvinoProvino Iași: un eveniment profesionist, complet, pentru industria vinului din România Ediția a șaptea a Târgului Internațional GoodWine a constituit un real succes 200.000 euro pentru Festivalul Național al Vinului Nobiliar

  • Alsacia, Craciun, targ, traditii, vin fiert

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved