• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bureți cu smântână condimentată ca la Valea Nucului

Jul 26, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete de garnituri, Rețete de la cititori 0


Există, desigur, destule ciuperci în Subcarpații Buzăului cât să găsim în regiune și rețete cu mult și frumos parfum local. Așa că vă propun să mai facem o scurtă incursiune în zonă, cu ajutorul domnului Marian Rădulescu, firește, care ne propune astăzi o senzațională mâncărică de bureți cu smântână, ce poate poposi pe masă atât singură, cât și însoțind „o fleică luată direct de pe grătar”, ca să-l citez pe autor. Cu precizarea că și această rețetă face parte din volumul în pregătire Bucate tradiționale buzoiene și de prin țară adunate (spun asta și pentru eventualii editori interesați), se cheamă că mi-am făcut treaba introductivă și e timpul să trecem la treabă.

Îți cade în mână o poală de bureți proaspeți și nu știi ce să faci cu ei? Atunci ia aminte și la 100 g unt adaugă 1 ou, 250 g smântână, boia iute, verdeață, sare, piper, chimion, boabe de susan și vei avea o delicioasă mâncărică.

Mai întâi se curăță bureții și se spală foarte bine în mai multe ape reci. Se pun într-un vas cu apă în care s-a adăugat oțet sau zeamă de lămâie (o linguriță) și se lasă să se marineze cel puțin un ceas.

Se pune untul într-un vas pe plita fierbinte și, când s-a topit, se adaugă bureții bine scurși de apă. Se potrivește focul la mediu, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă până scade toată zeama lăsată. Se adaugă verdeața și se potrivește din sare și piper.

Se ia vasul de pe foc, se toarnă peste smântâna bătută cu oul, în care s-au adăugat boabele de chimion, susan și un vârf de cuțit de boia iute.

Unora le place să adauge și o lingură-două de maioneză de usturoi. Nu vă sfătuiesc să faceți așa că, de nu puneți alături și o fleică luată direct de pe grătar și o ulcică de vin roșu, îi stricați fasonul.

Înainte de servire se decorează cu mult pătrunjel verde tocat cât mai mărunt posibil.

În fotografie, coperta cărții domnului Marian Rădulescu, Dialoguri cu și despre Radu Anton Roman, apărută anul trecut la editura Editgraph.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu ciuperci și smântânăPui moldovenesc cu (ciuperci și) smântână Ciuperci cu smântânăCiuperci cu smântână Portofele de curcan cu ciuperci si smantanaPortofele de curcan cu ciuperci și smântână Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child

  • Buzau, ciuperci, ciuperci cu smantana, Marian Radulescu, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved