• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincă de cartofi

May 17, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume 0


Budincă de cartofi

Să presupunem că vă pică pe cap niște musafiri neanunțați, iar dumneavoastră n-aveți mare lucru prin casa: ceva cartofi, câteva oua, un rest de cârnați proaspeți, nițel unt, puțin cașcaval și parmezan, basca o legătură amărâtă de pătrunjel. Credeți ca e o catastrofa? Iaca nu. Ia sa vedeți ce excelentă budincă de cartofi va iese din sărăcia de mai sus. Totul e sa va descurcați cu băutura.

Pentru 6 persoane aveți nevoie doar de

1 kg de cartofi,
150 g cârnați proaspeți,
5 ouă,
150 g cașcaval,
70 g parmezan ras,
50 g unt,
pătrunjel,
sare.

Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcorească, curățați-i de coajă și transformați-i într-un piure, la care adăugați 3 ouă crude, parmezanul și pătrunjel tocat mărunt. Sărați ușor, amestecați totul foarte bine și puneți compoziția într-o formă unsă cu unt, într-un strat uniform.

Tăiați felii celelalte două ouă, fierte tari. Curățați cârnații de pieliță și tăiați-i bucățele mici, iar cașcavalul trebuie și el tăiat cubulețe.

Aliniați peste piure feliile de ouă, cârnații și cașcavalul. Puneți deasupra bucățele mici de unt și coaceți budinca în cuptorul încălzit dinainte la foc moale (175ºC), timp de o jumătate de oră. Dați-i față cu puțin pătrunjel tocat mărunt și serviți mâncarea caldă, direct din formă.

În ceea ce privește vinul, părerea mea e că mai bun ar fi un vin alb mai viguros (un Riesling de-o pildă) dar, din cauza cârnaților, nici un vin roșu mai ușurel, cum ar fi un Novac, nu strică lângă această budincă de cartofi.

Ei, vedeți că nu v-ați făcut de râs?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Budinca de cartofi cu sunca, branza si carnatiBudincă de cartofi cu șuncă, brânză și cârnați Budinca de morcovi cu ceapa si branzaBudincă de morcovi cu ceapă și brânză Cartofi umpluți cu șuncă afumată Cartofi noi gratinatiCartofi noi gratinați la cuptor

  • carnati, cartofi, cascaval, cuptor, legume, oua, parmezan, reteta, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved