• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincă de cartofi cu șuncă, brânză și cârnați

Jan 20, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume 0


Nu-s absolut deloc convins că ăsta este cel mai bun titlu pentru rețeta care urmează, fiindcă mâncarea asta seamănă ea a budincă, dar și aduce și a musaca, ba chiar pare să se înrudească și cu o moroșană mămăligă pe pături (care pături fiind însă făcute din piure). Dar, în fine, părerea mea sinceră este că prea puțin contează în ce categorie o încadrăm, mai ales că, după cum lesne veți putea observa, e mai curând o improvizație ce-și poate repede schimba ingredientele de bază, în funcție de poftele personale ori de oferta frigiderului. Asa că, poate mai mult decât în alte cazuri, vă rog să considerați rețeta de mai jos ca pe o idee și un punct de plecare.

Pentru care aveți nevoie de

500 g cartofi,
50 g unt,
1 ou,
cam 50 ml lapte,
50 g parmezan,
100 g mozzarella,
100 g cârnați proaspeți,
100 g șuncă de Praga,
100 g cașcaval afumat,
1 ceapă mică (1 hașmă ar fi și mai bună),
sare,
piper,

iar pentru uns și căptușit tava mai adăugați dumneavoastră ceva unt și nițel pesmet.

Mai întâi cartofii: curățați, fierți, zdrobiți și frecați pana la omogenizare perfectă cu unt, lapte, parmezan, ou, plus sarea și piperul de cuviință.

Încingeți cuptorul la 200ºC. Ungeți o tava care merge la cuptor cu unt și presărați-o cu pesmet. Puneți pe fund (pot să urce și pe pereți, desigur) felii subțiri de șuncă. Urmează un prim strat de piure, apoi mozzarella tăiată feliuțe, iar cartofi, cârnații (prăjiți, scurși bine, tăiați rondele) împreună cu hașma/ceapa tocată și călită puțin, vine și ultimul strat de cartofi, peste care presărați uniform cașcavalul afumat tăiat cubulețe.

Băgați tava în cuptorul care (probabil) s-a încălzit deja și lăsați-o cam 30 de minute. Serviți-o fierbinte.

Un vin roșu sec, nu prea greu, va însoți de minune aceasta mâncare foc de simplă și teribil de gustoasă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Budincă de cartofi Cartofi umpluți cu șuncă și șvaițer, la cuptor Cartofi la cuptor cu brânzăCartofi la cuptor cu brânză Cartofi umpluți cu șuncă afumată

  • carnati, cartofi, cascaval afumat, cuptor, mozzarella, parmezan, sunca de praga

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved