• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Blogmeet-ul Vindependent de la Iași a trecut deja în raftul cu amintiri. Tare plăcute!

Jun 20, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 1


Carevasăzică, la Iași s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, Blogmeet-ul Vindependent, ocazie cu care am putut să-i cunosc și eu, altfel decât virtual, pe Mona Arsulescu, Geta și Bogdan Bocșe, Nicușor Cazan, Ciprian Haret, Răzvan Jurcă și George Mitea (ordinea este, desigur, strict alfabetică!). A, ba nu, deși facem amândoi presă ieșeană de o groază de ani, tot acum l-am cunoscut pe Dan Doboș, redactorul șef al Evenimentului, care ne-a deschis pofta de dezbateri cu un foarte interesant discurs, intitulat „Eu nu sunt blogger!”, ocazia fiind Workshopul de New Media, organizat în colaborare cu Asociația Studenților Jurnaliști.

Dar s-o luăm pe rând. Mai întâi a fost o cină de bun venit, pe terasa Restaurantului Ralet, unde ne-am simțit absolut minunat, atât mâncarea (aperitive pentru un spumant brut și păstrăv preparat în 3 feluri pentru vinurile Gramma), cât și ambianța mai mult decât plăcută ne-au făcut să ne desprindem greu de-acolo. Numai că a doua zi aveam treabă multă!

Mai întâi, după cum spuneam, a fost workshop-ul, organizat în Amfiteatrul Institutului de Medicină Legală, iar la dezbateri am fost onorați și de prezența gazdei, profesorul Vasile Astărăstoaie (altminteri blogger și domnia sa, deși cam „nepracticant” în ultima vreme). Am combătut intens, a povestit fiecare din experiența sa, iar concluzia (destinată studenților prezenți) a fost că, până la urmă, un blog bine făcut va conta mult mai mult pentru cel care vrea să obțină un job în presă decât orice CV, indiferent cât de bine „garnisit” ar fi.

A urmat îmbarcarea în mașini și vizita la Gramma, unde am fost întâmpinați de familia Olteanu, de Iulian Teliban și de „tatăl” vinurilor, oenologul Cătălin Zamfir, care ne-a făcut un tur de cramă plin de informații interesante, multe dintre ele inedite (Gramma va produce și spumante, și vinuri roșii, deja e stabilită locația viitorului beci plin cu baricuri, în fine, o evoluție care se anunță deosebit de interesantă). Am gustat vinurile direct din cisterne (extraordinar Cuvée-ul, s-a rotunjit, e plin de arome, de-abia așteaptă să ajungă în paharele dumneavoastră!), apoi am urcat la etaj, ca să ne bucurăm atât de vinuri și de priveliște, dar și de un excelent miel făcut în cinstea noastră. Atât umplut, cât și la grătar!

Am mai fi stat, firește, dar trebuia să ne întoarcem în Iași, ca să „comitem” și ultimul punct din program, degustarea de la Good Point, unde am fost onorați cu prezența de profesorul Valeriu V. Cotea, care și-a modificat programul încărcat ca să stea un pic la povești cu noi.

Și, pe post de încheiere, un singur gând: mulțumim, Răzvan Avram!

Update: m-am luat cu vorba și am uitat să menționez meritele esențiale ale unei persoane deosebite. Așa că vă rog să rețineți: dacă Ana Maria Nazarie nu e, nimic nu e!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Prostia bulinelor pe alimente a trecut deja de Senat Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Punct final pentru „Degustări de vin de Iași”, încep pregătirile pentru „Vin la Iași”! Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași

  • Casa Olteanu, Catalin Zamfir, Good Point, Gramma, Razvan Avram, Valeriu V. Cotea, vindependent

One thought on “Blogmeet-ul Vindependent de la Iași a trecut deja în raftul cu amintiri. Tare plăcute!”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved