• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Berea franțuzească vrea s-o ia pe urmele vinului

May 26, 2012 costachel Știri 0


Berarii francezi s-au hotărât: așa nu se mai poate! Gata cu halba de bere sorbită repede pe terasă, sau cu ochii la vreun meci de fotbal. Consumul scade în Franța (doar 19,73 milioane de hectolitri în 2010), așa că berea produsă în Hexagon trebuie să-și modifice radical imaginea

Soluția? Aproximativ aceeași ca în cazul vinurilor. Adică magazine și baruri specializate, legătură strânsă cu mâncarea, berării de „terroir” și organizarea de numeroase degustări.

Cu un consum anual de doar 30 de litri de bere pe cap de locuitor (față de 85 în Belgia, sau 149 în Cehia), Franța a ajuns pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește consumul. Iar în acest context, doar micii producători, cei care oferă beri artizanale sau speciale, reușesc să mai obțină profit. Ceea ce demonstrează că gustul consumatorului s-a schimbat.

„Exista deja unele progrese, dar mai e mult până departe, iar acest proces de schimbare durează mult. Dacă acum vrei să bei o bere franceză bună, trebuie să mergi neapărat la fața locului”, spune Loïc Mayoud, de la Brasserie Georges din Lyon, un vechi local (înființat în 1836), care și-a deschis propria sa micro-fabrică de bere în 2004.

În Franța există la ora actuală aproximativ 500 de astfel de berării mici, care își propun să lupte împreună împotriva giganților InBev, Heineken, Foster’s sau Guinness.

Christian Bourganel, fondatorul fabricii de bere Bourganel din Ardèche și președintele Biera (asociația de promovare a berăriilor din Rhône-Alpes) a reușit deja să obțină mai multe premii pentru inovație și un titlu de „berea new-yorkeză a lunii” cu berile sale cu arome de castane, nuga, afine sau miere.

„La fel ca în cazul vinului, am vrut și noi să dăm oamenilor o imagine a «terroir»-ului și să obținem o mai largă recunoaștere a acestui produs nobil. Aducând elementele specifice zonei noastre, cum ar fi nugaua, afinele sau castanele, am reușit să atragem chiar și consumatori care nu beau bere înainte”, a declarat el pentru AFP.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

51 Rose RernodPastis-ul o ia pe urmele vinului. Rosé! Bere artizanala ItaliaBerea artizanală îi cucerește din ce în ce mai mult pe italieni Berea învinge apa, sucurile sau vinul Pahare de bereForma paharului determină viteza cu care ne bem berea

  • bere, Franta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved