• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Berea cu ciocolată face furori în Statele Unite

Feb 07, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


Da, bere cu ciocolată! O combinație mai neobișnuită, cel puțin la prima vedere, dar despre care unii spun că ar fi chiar una foarte veche, ea fiind fabricată și băută de amerindienii din America Centrală încă dinaintea sosirii spaniolilor. E drept, aceștia mai fac și astăzi băutura fermentată numită „chicha”, alcoolică sau nu, dar e greu, dacă nu imposibil, s-o numești bere, plus că nu există nicio dovadă fermă că ar fi fost obținută (și) din fructele arborelui de cacao. Vânzătorii stradali (chicheros) oferă astăzi turiștilor chicha garnisită cu chipsuri de ciocolată și lapte condensat, dar asta e, firește, o altă discuție.

Revenind la berile noastre, dacă în Europa există doar o singură variantă mai cunoscută (belgiana Floris au Chocolat, destinată de obicei turiștilor japonezi), peste Ocean există zeci de asemenea beri, care se întrec inclusiv în competiții oficiale (au, de pildă, categoria lor separată la U.S. Open Beer Championships)

Una dintre ele, mai ales, a făcut făcut zilele acestea să curgă foarte multă cerneală (sau a înnegrit o groază de pixeli pe ecrane, luați-o cum vreți!). Este vorba despre Boulevard Chocolate Ale, o bere cu ciocolată produsă în Kansas City (Missouri) și care este rezultatul unei colaborări între fabricantul local de bere Boulevard Brewing Company și producătorul de ciocolată Christopher Elbow.

A fost desemnată berea acestei luni de către Chicago Tribune și creează numeroase dificultăți distribuitorilor, pe vitrinele cărora mesajele se succed cu mare repeziciune. După cum remarcă Los Angeles Times, după afișul cu textul „We do not have any Boulevard Chocolate Ale yet” urmează, practic direct, „We are out of Boulevard Chocolate Ale”. Iar canalul local de televiziune KMBC9 a anunțat că un magazin local a stabilit recordul de a-și lichida stocul în doar trei minute, în ciuda faptului că o persoană nu putea cumpăra mai mult de patru beri. Nu-i de mirare că fanii acestei beri merg până în statele învecinate pentru o achiziționa, sau plătesc sume de până la $100 pe eBay.

Și nu au fost puține sticle (fabrica a anunțat o producție de 75.000 litri), nici ieftine, o sticlă de 75 cl. costând între 8 și 12 dolari. Așa că deja plouă cu acuzații din partea consumatorilor nemulțumiți, care susțin că fabrica induce artificial penuria, pentru a crește interesul în jurul acestui produs. O acuzație dezmințită, evident, de către producător.

E drept, acest interes ieșit din comun se domolește după Valentine’s Day. Dar, dacă stocurile au fost lichidate, mai interesează pe cineva aspectul ăsta?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinul de ciocolată face ravagii în SUA și Marea Britanie Stefan Bon ciocolată 50% mai puține grăsimiCiocolată cu 50% mai puține grăsimi? Dorește cineva o ciocolată cu brânză? Bere instant Pat'sA apărut berea instant: pui concentratul, torni apa, gata halba!

  • bere, ciocolata, marketing, SUA

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved