• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Au fost lansate oficial două noi beri trapiste

Jan 05, 2014 costachel Știri 0


Zundert bere trapistă

Olandeza Zundert și americana Spencer au fost prezentate în mod oficial ca făcând parte dintre „produsele trapiste autentice”. Evenimentul prin care a fost acordat celor două beri logo-ul de certificare a avut loc luna trecută, cu ocazia reuniunii, la Bruxelles, a Asociației Trapiste Internaționale (Association Internationale Trappiste – AIT).

„Reuniunea a analizat și aprobat rapoartele redactate în urma vizitelor efectuate la instalațiile celor două mănăstiri, vizite ce au avut loc în octombrie și noiembrie. Tot în cadrul adunării a fost efectuată o degustare, iar la final a fost acordat logo-ul hexagonal pentru fiecare dintre cele două beri”, a declarat purtătorul de cuvânt al AIT

Pentru ca o bere să poată purta celebrul logo trebuie să fie îndeplinite trei condiții: berea trebuie să fie produsă într-o mănăstire aparținând ordinului trapist, să fie realizată sub supravegherea călugărilor, iar o parte a profiturilor trebuie donate în scopuri caritabile, cealaltă parte fiind destinată, evident, cheltuielilor mănăstirii și asigurării traiului călugărilor.

Astfel, după ce, în 2012, fusese primită în cercul exclusivist al berilor trapiste austriaca Stift Engelszell, acum numărul braseriilor trapiste a ajuns la 10, dintre care șase sunt belgiene: Rochefort (producția a început în 1595), Westmalle (1836), Westvleteren (1838), Chimay (1863), Orval (1931) și Achel (1998). Urmează Olanda, cu două (La Trappe – 1884 și Zundert/Maria Toevlucht – 1899), Austria și SUA cu câte una (Stift Engelszell -2012, respectiv Spencer/St. Joseph’s Abbey – 2013).

Există însă și o bere trapistă neoficială (franțuzeasca Mont des Cats), produsă pe aceleași instalații de la Abația Notre-Dame din Scourmont pe care este realizată Chimay, după o rețetă a călugărilor din Abația Sainte-Marie du Mont des Cats. Totuși, atâta vreme cât ea nu va fi realizată în interiorul zidurilor propriei mănăstiri, ea nu va putea arbora logo-ul oficial.

Foto: grognonpub.overblog.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Două beri românești premiate la European Beer Star 2011 Cele mai bune beri din lume au fost premiate la „Mondial de la Bière” Sable Noble timbru detasabilAu fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici Westvleteren 12 a fost desemnată cea mai bună bere din lume

  • bere, bere trapista, Olanda, SUA

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved