• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ardei pentru umplut

Oct 14, 2011 costachel Conserve și murături, Rețete 3


Are dreptate domnul Marian Rădulescu: e cam enervant de scump să cumperi ardei proaspeți iarna, plus că nici nu prea au același gust precum cei de vară. Așa că nu strică niciodată o rețetă de conservat ardei pentru umplut, nu?

Din când în când, peste iarnă, ți se face un dor nebun de vară și, bineînțeles, și de un ardei umplut. Nimic mai simplu, ar spune oricare; mergi la supermarket, cumpără-ți ardei și fă-ți pofta. Da, dar ardeii în plină iarnă sunt foarte scumpi, poate mai scumpi decât carnea. Dacă te-ai gospodărit și din toamnă ți-ai pus la conservat ardei, atunci chestiunea este simplă ca și rețeta.

Pentru 3 kg de ardei conservați sunt necesare 2 kg de roșii, frunze de țelină și de pătrunjel, sare.

Alegeți ardei roșii, galbeni sau verzi de mărime mijlocie, spălați-i, îndepărtați-le cotoarele, semințele și nervurile din interior. Puneți-i pe rând cu o strecurătoare în apă cu sare clocotită pentru 1-2 minute. Din roșii pregătiți un bulion mai legat, combinați-l în părți egale cu apa în care ați opărit ardeii și după 5 minute de clocote dați vasul la o parte, puneți frunze de pătrunjel și de țelina și potriviți de sare. Puneți ardeii unul în altul, așezați-i în borcane de 1-2 l, umpleți cu bulionul fierbinte, legați cu celofan sau puneți capace. Sterilizați borcanele pe baie de aburi 30 de minute și lăsați-le acoperite cu pătură să se răcească încet până a doua zi.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ardei kapia pentru iarna la borcanArdei kapia pentru iarnă, la borcan Ardei umplutiArdei umpluți Ardei iuți în oțetArdei iuți în oțet, pe gustul tuturor Frigărui cu trei ardei grași

  • ardei, conserve

3 thoughts on “Ardei pentru umplut”

  1. aphextwinz 14/10/2011 at 14:03

    Pun si eu la colectie doua metode.

    1. ardeii (la ambele, fireste, scobiti si spalati) se pun unul in altul daca se poate, se pun in borcane, se acopera cu apa pana la gura borcanului si se sterilizeaza (mie mi-au tinut mereu daca sunt bune borcanele) iar apa se foloseste la mancare (ciorba de ardei umpluti, mancare, etc);

    2. tot aceeasi ardei sau altii, scobiti, spalati si inghesuiti, se congeleaza cruzi (daca aveti spatiu) iar cand se folosesc se umplu asa, congelati.

    Stiu ca sunt banale, dar sa completam, va iese de ditamai cartea cu atatea variante de conservaraie 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author14/10/2011 at 15:07

      Las’ la fie, niciodată nu-s destule! Și saru’ mâna important pentru ele! 🙂

      Reply ↓
    2. Grecu Carmen 19/09/2016 at 13:22

      Intrebare:in apa cu care se umple borcanele se mai adauga ceva?Adica sare,bete marar,frunze telina?Si aprox cat timp ii las sa fiarba din momentul in care da in clocot?jumatate de ora,o ora

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved