Absolut minunată rețeta asta trimisă de ovidiucro și tare multă poftă mi-a făcut. Fiindcă, în ceea ce mă privește, pentru mine ardeii kapia umpluți erau doar cei cu brânză, trași la tigaie, după metoda machidonilor. Dar promit că am s-o încerc cât de curând și pe asta de mai la vale, măcar la cuptor, dacă nu mă învârt mai repede de-o ieșire la grătar.
Ingrediente:
4 ardei kapia roșii și cât mai drepți, 200 grame cașcaval, 1/2 ceapă roșie, 4 ciuperci champignon, 1 lingură busuioc tocat, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper
Preparare:
Se rade mare cașcavalul și se toacă mărunt ciupercile și ceapa.
Se amestecă bine ciupercile, busuiocul, ceapa. Sărați, piperați, adăugați uleiul și apoi cașcavalul.
Ardeii se taie în două pe lung, se scot semințele, dar se lasă codițele.
Se umplu cu amestecul preparat și se pun câteva minute pe grătar, mai pe margine, până când se topește cașcavalul. La nevoie, se pot face și în cuptor.
Sunt tare buni ca aperitiv și-un păhărel de tărie.
Doar la final mă despart un pic (dar numai un pic) de rețetă, propunându-vă eu, în caz că vreți vin, și nu tărie, să turnați în pahare un Sauvignon Blanc. Însă, recunosc, prima oară când am să-i fac, am să închin un păhărel de rachiu în cinstea lui Ovidiu, ca mulțumire pentru rețeta asta grozavă.
Mulțumiri, Coane Costăchel pentru aprecieri.
Eu tocmai acum închin un păhărel de rachiu în cinstea ta și a tuturor prietenilor de pe acest blog.
Sănătate maximă și mărită vă doresc !!!
Imi place reţeta,dar nu pe grătar,ci la cuptor pentru că este mai gustoasă.Sunt convins că altora le place la grătar şi pentru acest lucru îmi cer scuze ! Poftă bună tuturor care vor prepara această reţetă şi multe,multe felicitări pentru autor !
Nu e corect, adica, inchinam, inchinam, dar nu impartim rachiul? Faina reteta, in concediu cred ca nu a fost local in care sa nu luam ardei umpluti cu branza (adice ca idee cu reteta de mai sus). Cand oi face, inchin si eu un coniecel Ovidiu (oare s-o mai gasi?).
Oare sa incerc, timid, sa ignor coniacul si sa fac mai departe lobby pentru rachiu/tuica? Ca palinca mi se pare totusi cam prea puternică pentru niste bieti ardei, si cu branza pe deasupra 🙂
Sincer, ultimul coniac omonim l-am băut acum vreo 5 anișori…
Am un prieten ce și-a închipuit că va face o afacere cu băuturi neaoșe, cu origine verificată. El aducea vrac de la Murfatlar, printre altele și respectiva licoare. Între timp, crama s-a închis (cum să reziste în fața „feteascăi regale” de 4 lei litrul !?!) și nu am mai avut de unde să mai cumpăr.
Acum apelez la alt prieten, Tudoricescu, ce a obținut medalia de aur cu pălinca lui la Festivalul Satul Sălăjean. Bunăăăă… tare.
N-are pedigree, dar are un parfum…
Ba sa stiti don Costachel ca trebuie sa va contrazic, la niste ardei cu branza la bulgari am luat un rachiu de-al lor care duce spre palinca, zic sincer, ca tarie chiar acolo bate, dar e aromat in functie de fructul folosit. Si tare bine a mers si cu ardeii si cu branza si cu o pastrama de vita geniala.
Dar nu-i vorba de contrazicere, ci doar de placerea (si pofta de moment) a fiecaruia. Ca si eu, o data am sa vreau vin alb sec, alta data rachiu si tot asa. Iar daca-i punem iarna pe gratar, atunci aproape sigur umblu dupa palinca 🙂
Acuma, redevenind (vag) serios, recomandarile mele nu sunt si nu vor fi niciodata dogme. Ca vinurile, tuicile si rachiurile nu-s la fel. Asa ca oi fi recomandat eu Sauvignon Blanc pe undeva pe mai sus dar sunt primul care sa spun ca, decat un vin prost, mai bine o tuica buna! 🙂
Mulțumiri, Coane Costăchel pentru aprecieri.
Eu tocmai acum închin un păhărel de rachiu în cinstea ta și a tuturor prietenilor de pe acest blog.
Sănătate maximă și mărită vă doresc !!!
Imi place reţeta,dar nu pe grătar,ci la cuptor pentru că este mai gustoasă.Sunt convins că altora le place la grătar şi pentru acest lucru îmi cer scuze ! Poftă bună tuturor care vor prepara această reţetă şi multe,multe felicitări pentru autor !
@ovidiucro: Gata, am plecat sa caut un rachiu bun, sa nu raman mai prejos 🙂
@mariann: Asa e, Ovidiu merita toate felicitarile!
Nu e corect, adica, inchinam, inchinam, dar nu impartim rachiul? Faina reteta, in concediu cred ca nu a fost local in care sa nu luam ardei umpluti cu branza (adice ca idee cu reteta de mai sus). Cand oi face, inchin si eu un coniecel Ovidiu (oare s-o mai gasi?).
Sanatate!
Oare sa incerc, timid, sa ignor coniacul si sa fac mai departe lobby pentru rachiu/tuica? Ca palinca mi se pare totusi cam prea puternică pentru niste bieti ardei, si cu branza pe deasupra 🙂
Sincer, ultimul coniac omonim l-am băut acum vreo 5 anișori…
Am un prieten ce și-a închipuit că va face o afacere cu băuturi neaoșe, cu origine verificată. El aducea vrac de la Murfatlar, printre altele și respectiva licoare. Între timp, crama s-a închis (cum să reziste în fața „feteascăi regale” de 4 lei litrul !?!) și nu am mai avut de unde să mai cumpăr.
Acum apelez la alt prieten, Tudoricescu, ce a obținut medalia de aur cu pălinca lui la Festivalul Satul Sălăjean. Bunăăăă… tare.
N-are pedigree, dar are un parfum…
Așa am zis și eu dar „asistența” nu și nu, că lor le place tare!!!
Deci, m-am conformat… Ce să-i faci? gusturile nu se discută 🙂
Aaa, nu, reteta asta e lovitura sub centura, direct !!
cu tarie fara tarie, trebuie musai executata!
Ba sa stiti don Costachel ca trebuie sa va contrazic, la niste ardei cu branza la bulgari am luat un rachiu de-al lor care duce spre palinca, zic sincer, ca tarie chiar acolo bate, dar e aromat in functie de fructul folosit. Si tare bine a mers si cu ardeii si cu branza si cu o pastrama de vita geniala.
Dar nu-i vorba de contrazicere, ci doar de placerea (si pofta de moment) a fiecaruia. Ca si eu, o data am sa vreau vin alb sec, alta data rachiu si tot asa. Iar daca-i punem iarna pe gratar, atunci aproape sigur umblu dupa palinca 🙂
Acuma, redevenind (vag) serios, recomandarile mele nu sunt si nu vor fi niciodata dogme. Ca vinurile, tuicile si rachiurile nu-s la fel. Asa ca oi fi recomandat eu Sauvignon Blanc pe undeva pe mai sus dar sunt primul care sa spun ca, decat un vin prost, mai bine o tuica buna! 🙂