• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Alte medalii pentru Cotnari, sau Bruxelles-ul care nu-i Bruxelles

May 06, 2011 costachel Băuturi, Știri, Vinuri 0


O știre venită pe fluxul Agerpres azi dimineața mi-a atras atenția: vinurile de Cotnari au fost medaliate la Bruxelles.

Vinurile Grasa de Cotnari, producțiile 1985 și 1995, precum și Frâncușa din 2010, fabricate de Cotnari SA, au obținut trei medalii de aur la Concursul Internațional de Vinuri de la Bruxelles, unul dintre cele mai importante în domeniu, în timp ce Grasa de Cotnari din 2001 a primit argintul.

Ciudat, știam că, de fapt, prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles (care anul acesta se desfășoară în Luxemburg) începe astăzi și ține până duminică, iar rezultatele vor fi publicate abia de luni într-o săptămână, adică pe 16 mai.

Mă apuc de verificări (că poate a comis o gafă Agerpres-ul) și găsesc știrea, cu mai multe detalii, în Evenimentul. Și aproximativ aceeași declarație din partea lui Cătălin Grecu, directorul de marketing al Cotnari SA.

Într-un concurs de o asemenea amploare, cu reguli stricte, unde doar 30% din probe obțin dreptul de a fi premiate, vinurile de Cotnari și-au dovedit din nou valoarea. Este evident că, din România, compania Cotnari e singurul producător medaliat. Cu 16 medalii obținute de la începutul anului și până acum, din care trei Mari Medalii de Aur, Compania Cotnari este lider incontestabil al calității vinurilor românești.

Încăpățânat, caut mai departe și găsesc comunicatul oficial pe site-ul companiei. Care începe să mă lămurească un pic.

Compania Cotnari a participat la Concursul Internațional de Vinuri Bruxelles 2011, o competiție specială, ajunsa la a 50-a ediție.

Aha, deci nu vorbim de prestigiosul Mondial de Bruxelles, ci de altceva. Și, după o căutare laborioasă pe net (ia încercați dumneavoastră să-i cereți lui Google concours, vin, Bruxelles, 2011, în orice combinație, că tot la evenimentul care începe azi ajungeți) am găsit, în fine, concursul special, ajuns la a 50-a ediție. Cu palmaresul lui cu tot.

Drept pentru care, odată ce-am verificat știrea (din mai mult de trei surse) pot să confirm: da, Cotnari a primit 3 medalii de aur și una de argint la Bruxelles. Dar nu la acel Bruxelles la care vă gândiți dumneavoastră.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotnari, din nou medaliat la Bruxelles. Celălalt Bruxelles. Concours Mondial de Bruxelles 201420 de medalii, 9 de aur, 11 de argint, pentru podgorenii români la Concours Mondial de Bruxelles 2014 Vinurile românești: 3 medalii de aur și 10 de argint la Concours Mondial de Bruxelles vinuri românești la Mondial de Bruxelles 201321 de vinuri românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles 2013

  • Bruxelles, concurs, Cotnari, medalii, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved