• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Alimentele grase nu ne afectează doar greutatea, ci și creierul

Sep 11, 2012 costachel Știri 0


Cartofi prajiti

Un studiu efectuat la Rowett Institute for Nutrition and Health din cadrul Universității din Aberdeen a ajuns la o concluzie interesantă: consumul de grăsimi saturate nu este dăunător doar pentru siluetă, ci și pentru creier.

Cercetătorii scoțieni au observat efecte în acest sens pe un grup de șoareci hrăniți cu alimente grase și dulci. Acest regim a determinat schimbări în hipotalamus, aceaa parte a creierului care gestionează, printre altele, foamea și setea.

„Rezultatele noastre demonstrează că un regim bogat în grăsimi poate afecta zonele creierului care controlează echilibrul alimentar, perpetuând astfel obezitatea”, explică doctorul Lynda Williams. „Această descoperire poate explica dificultățile pe care le întâmpină persoanele obeze atunci când încearcă să slăbească. Intenționăm acum să ne continuăm cercetările, pentru a vedea dacă aceste modificări sunt sau nu reversibile.”

Autoarea principală a studiului notează că aceste schimbări au intervenit foarte repede în cazul șoarecilor, după doar una sau două zile pentru proteine și o săptămână pentru gene. Ea a subliniat totuși că regimul aplicat micilor rozătoare a fost unul „extrem”. Și că nu trebuie să ne refuzăm, din când în când, un deliciu „nesănătos”.

„Secretul evitării creșterii excesive în greutate este să mâncăm cu grijă de la bun început. Dar cu toții merităm, din când în când, și o mâncare «nesănătoasă». Eu una nu refuz așa ceva.”

Rezultatele au fost făcute publice cu ocazia British Science Festival, care s-a desfășurat în perioada 4-9 septembrie la Aberdeen, a anunțat Universitatea într-un comunicat.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Alimentele „light” nu ajută să slăbim ci, dimpotrivă, ne îngrașă Mierea cu urme de OMG poate fi comercializată doar cu autorizație Vreți să slăbiți? Beți șampanie! Reducerea TVA nu va ieftini alimentele, spune Ialomițianu

  • Nutritie, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved