• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Alimentația zilelor noastre ne prostește încet, dar sigur

Feb 19, 2013 costachel Mozaic, Nutritie 3


alimentație

În conformitate cu studiul unui cercetător de la prestigioasa Stanford University, preluat de site-ul Natural Society, omenirea se tâmpește pe zi ce trece.

Potrivit autorului, geneticianul Gerald Crabtree, inteligența umană a scăzut treptat de-a lungul secolelor. În același timp, oamenii au devenit din ce în ce mai instabili emoțional.

Capacitățile cognitive și emoționale ale ființei umane sunt determinate de acțiunea simultană a mii de gene. Și cum aceste gene suferă mutații, așa după cum cred cercetătorii, modificările genetice rezultate au un impact negativ asupra inteligenței și emotivității. Iar efectele devin din ce în ce mai evidente.

În acest sens, Crabtree a făcut chiar și o comparație istorică:

„Dacă un cetățean oarecare din Grecia antică ar putea folosi mașina timpului ca să ajungă în zilele noastre, el s-ar număra, probabil, printre cele mai sclipitoare inteligențe actuale. Ar avea o memorie desăvârșită, o imaginație debordantă și o clarviziune deosebită. Mai mult, el ar face și dovada unei stabilități emoționale exemplare.”

Studiul arată că vina pentru această stare de lucruri o poartă, pe de o parte, nivelul din ce în ce mai ridicat de fluoruri prezent în rezervele de apă potabilă din lume. Pe de altă parte, și pesticidele utilizate în agricultură, și fructoza folosită la îndulcirea băuturilor carbogazoase, afectează, și ele, în mod serios creierul. Iar consecința firească nu poate fi decât o permanentă diminuare a nivelului intelectual.

Așa că expresia „ești ceea ce mănânci” pare să nu fie doar o simplă metaforă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Carnea artificială e din ce în ce mai aproape de farfuriile noastre Lui Barbu Ştirbey i-ar fi plăcut sigur de Oliver Bauer Sabrarea, de la legende și până în zilele noastre Romul, de la origini și până în paharele noastre

  • Nutritie, sanatate, studiu

3 thoughts on “Alimentația zilelor noastre ne prostește încet, dar sigur”

  1. aphextwinz 19/02/2013 at 13:35

    Chiar citeam astfel de articole, sigur, e exagerata ideea ca un personaj oarecare din antichitate ar fi mai inteligent, creierul a evoluat si in functie de stimuli, s-a “antrenat” ca sa zic asa. Dar faptul ca alimentatia este daunatoare neuronilor, mai ales dupa o anumita varsta, nici nu trebuie dovedita, sunt suficiente observatiile personale privind cazurile nenumarate de alzheimer, ca sa nu mai vorbim de altele, acum e infloritor diabetul.

    Dar discutia e prea lunga si raul e deja comis, inapoi, mai greu. Tot inainte.

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/02/2013 at 13:37

      De unde și expresia „Tot înainte era mai bine!” 🙂

      Reply ↓
  2. nouatigaraelectronica 19/02/2013 at 14:24

    alimentatia actuala a adus multe boli in lume, din pacate de multe ori cand atragi atentia unor persoane de efectele pe care le au asupra sanatatii consumul unor anumite produse pe termen lung, sfatul prietenos este luat drept atac la persoana sau primeste celebra replica ”ce mai e sanatos in ziua de azi…”

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved