În conformitate cu studiul unui cercetător de la prestigioasa Stanford University, preluat de site-ul Natural Society, omenirea se tâmpește pe zi ce trece.
Potrivit autorului, geneticianul Gerald Crabtree, inteligența umană a scăzut treptat de-a lungul secolelor. În același timp, oamenii au devenit din ce în ce mai instabili emoțional.
Capacitățile cognitive și emoționale ale ființei umane sunt determinate de acțiunea simultană a mii de gene. Și cum aceste gene suferă mutații, așa după cum cred cercetătorii, modificările genetice rezultate au un impact negativ asupra inteligenței și emotivității. Iar efectele devin din ce în ce mai evidente.
În acest sens, Crabtree a făcut chiar și o comparație istorică:
„Dacă un cetățean oarecare din Grecia antică ar putea folosi mașina timpului ca să ajungă în zilele noastre, el s-ar număra, probabil, printre cele mai sclipitoare inteligențe actuale. Ar avea o memorie desăvârșită, o imaginație debordantă și o clarviziune deosebită. Mai mult, el ar face și dovada unei stabilități emoționale exemplare.”
Studiul arată că vina pentru această stare de lucruri o poartă, pe de o parte, nivelul din ce în ce mai ridicat de fluoruri prezent în rezervele de apă potabilă din lume. Pe de altă parte, și pesticidele utilizate în agricultură, și fructoza folosită la îndulcirea băuturilor carbogazoase, afectează, și ele, în mod serios creierul. Iar consecința firească nu poate fi decât o permanentă diminuare a nivelului intelectual.
Așa că expresia „ești ceea ce mănânci” pare să nu fie doar o simplă metaforă.
Chiar citeam astfel de articole, sigur, e exagerata ideea ca un personaj oarecare din antichitate ar fi mai inteligent, creierul a evoluat si in functie de stimuli, s-a “antrenat” ca sa zic asa. Dar faptul ca alimentatia este daunatoare neuronilor, mai ales dupa o anumita varsta, nici nu trebuie dovedita, sunt suficiente observatiile personale privind cazurile nenumarate de alzheimer, ca sa nu mai vorbim de altele, acum e infloritor diabetul.
Dar discutia e prea lunga si raul e deja comis, inapoi, mai greu. Tot inainte.
alimentatia actuala a adus multe boli in lume, din pacate de multe ori cand atragi atentia unor persoane de efectele pe care le au asupra sanatatii consumul unor anumite produse pe termen lung, sfatul prietenos este luat drept atac la persoana sau primeste celebra replica ”ce mai e sanatos in ziua de azi…”
Chiar citeam astfel de articole, sigur, e exagerata ideea ca un personaj oarecare din antichitate ar fi mai inteligent, creierul a evoluat si in functie de stimuli, s-a “antrenat” ca sa zic asa. Dar faptul ca alimentatia este daunatoare neuronilor, mai ales dupa o anumita varsta, nici nu trebuie dovedita, sunt suficiente observatiile personale privind cazurile nenumarate de alzheimer, ca sa nu mai vorbim de altele, acum e infloritor diabetul.
Dar discutia e prea lunga si raul e deja comis, inapoi, mai greu. Tot inainte.
De unde și expresia „Tot înainte era mai bine!” 🙂
alimentatia actuala a adus multe boli in lume, din pacate de multe ori cand atragi atentia unor persoane de efectele pe care le au asupra sanatatii consumul unor anumite produse pe termen lung, sfatul prietenos este luat drept atac la persoana sau primeste celebra replica ”ce mai e sanatos in ziua de azi…”