• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A început, la București, cel de-al XXXVI-lea Congres al OIV

Jun 03, 2013 costachel Știri 0


Logo OIV 2013

În perioada 2-7 iunie 2013, România organizează al XXXVI-lea Congres al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) prin Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), instituție aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, alături de președintele OIV, Claudia Ines Quini din Argentina, vor deschide lucrările Congresului luni, 3 iunie 2013, începând cu ora 11.00, la sala I.C. Bratianu de la Palatul Parlamentului (intrarea C1). La deschiderea oficială vor participa Premierul României, Victor Ponta, Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu și Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, informează MADR.

Țara noastră este membră a Organizației Internaționale a Viei și Vinului din anul 1927, anul acesta fiind gazda celei mai importante manifestări tehnico-științifice a O.I.V. pentru a doua oară, după Congresul O.I.V. din anul 1968.

Lucrările Congresului și a Adunării Generale O.I.V. vor reuni circa 550 de participanți din 44 de țări, iar tema Congresului de anul acesta, „Via și Vinul: între tradiție și modernitate”, va oferi posibilitatea unor dezbateri largi pe domenii de interes pentru sectoarele implicate în viticultura și oenologia actuală, cu accent pentru păstrarea tradițiilor din diferite regiuni ale globului. Programul Congresului include o componentă științifică și o componentă socială, iar lucrările se vor desfășura pe cele patru secțiuni principale:viticultură, oenologie, cadrul economic și juridic, siguranță și sănătate.

Congresul al XXXVI-lea și Adunarea Generală Extraordinară a Organizației Internaționale a Viei și Vinului reprezintă un prilej deosebit pentru reprezentanții vinului românesc de a întâlni elita științifică mondială a lumii vitivinicole și de a sublinia progresul de calitate și prezentare ale vinului românesc.

România se poziționează pe locul 10 la nivel mondial și pe locul 5 la nivel european din punctul de vedere al suprafeței cultivate cu viță de vie. În ultimii 5 ani, sectorul vitivinicol românesc a accesat integral fondurile europene prin Programul Suport pentru Sectorul Vitivinicol (42,1 milioane euro/an), cel mai vizibil efect constând in replantarea a 19.766 ha cultivate cu viță-de-vie. Acest program va continua și în perioada 2014 -2018.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

A doua ediție a Salonul Vintest, București Mai puțin de o lună până la startul Concursului Internațional de Vinuri București Oamenii, cifrele și imaginile Concursului Internațional de Vinuri București 2011 Vinvest lansează Vintest

  • OIV, Romania, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved