• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A fost lansată prima bere mănăstirească din Marea Britanie

Jun 21, 2012 costachel Știri 0


Ampleforth Abbey Beer

Succesul deosebit de care se bucură berile trapiste nu pare să lase pe nimeni indiferent. Astfel, Ampleforth Abbey a lansat prima bere mănăstirească britanică din ultimii 450 de ani, bere ce va fi disponibilă în magazinul mănăstirii începând de luna viitoare.

Abația benedictină din North Yorkshire a început să fabrice această bere de 7% cu sprijinul berarului olandez Wim van der Spek, pornind de la o rețetă luată în secolul al XVII-lea din Franța, pe vremea exilului determinat de Reformă.

Van der Speck și părintele Wulstan Peterburs au vizitat mai întâi mănăstirile trapiste din Belgia și Olanda pentru a studia în amănunt problemele legate de producția acestui tip de bere. S-a ajuns la concluzia că soluția optimă o reprezintă combinarea acestor practici moderne și aplicarea lor la rețeta de biere anglaise de la Abația Dieulouard din Lorena, acolo unde călugării englezi se refugiaseră în 1608.

Berea este dublu fermentată (fermentația secundară are loc în sticlă) și o notă de degustare din secolul al XVII-lea o descrie ca fiind „spumoasă ca șampania”. Pe baza acestei informații, se consideră că monahii britanici intraseră în contact cu frații lor benedictini din Franța, printre care, evident!, Dom Pérignon.

Hameiul utilizat pentru Ampleforth Abbey Beer provine din Germania și Slovenia, drojdiile de la o mănăstire belgiană (al cărui nume nu a fost dezvăluit), însă berea englezească este foarte asemănătoare cu trapista Rochefort.

Călugării de la Ampleforth Abbey au deja experiență în ceea ce privește băuturile spirtoase. Livezile lor de mere oferă materia primă pentru cidru (premiat deja la concursuri) și rachiu de mere, ambele fiind vândute de mai multă vreme în magazinul abației, alături de celelalte produse fabricate de ei, printre care miere, prăjituri și săpun.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Westvleteren 12 a fost desemnată cea mai bună bere din lume Vinuri românești în Marea BritanieVinurile românești încep să facă revoluție în Marea Britanie Vinul de ciocolată face ravagii în SUA și Marea Britanie Motörhead își lansează vinul în Marea Britanie

  • Anglia, bere, bere trapista, Marea Britanie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved