• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A fost lansat paharul de 100 de puncte

Nov 21, 2012 costachel Știri 0


Paharul de 100 de puncte Lalique Suckling

Cunoscutul critic american de vin, James Suckling, în colaborare cu firma franceză Lalique, a lansat recent paharul de 100 de puncte, anunță Los Angeles Times, preluând informația de pe jamessuckling.com.

„Superb, dar funcțional”, spune Suckling despre acest pahar de vin, la realizarea căruia a colaborat cu Marc Larminaux, designerul celor de la Lalique.

„Am crescut în Los Angeles, iar bunicii și părinții mei au avut în casă doar pahare Lalique. Pentru ei, dar și pentru mine, aceasta este referința supremă când vine vorba de cristaluri.”

Pentru realizarea fiecărui pahar muncesc 15-20 de oameni, timp de 4-5 zile. Lalique & James Suckling 100 Points Wine Glass costă $140 (dar prețul pentru Europa a fost stabilit la „doar” 100 euro).

Spre deosebire de concurentul direct, Riedel, care oferă pahare specifice pentru fiecare vin (de la Chardonnay la Chianti), paharul de 100 de puncte este conceput astfel încât să fie perfect pentru fiecare vin. Indiferent dacă este alb sau roșu, proaspăt sau vechi.

„Atunci când lucram pentru Wine Spectator, degustam întotdeauna vinul din aceleași patru pahare Riedel. Asta m-a făcut să cred în filosofia «paharului universal»”

Suckling a fost, timp de 29 de ani, șeful biroului european al prestigioasei reviste Wine Spectator. O perioadă în care, susține el, a degustat peste 150.000 de vinuri. S-a retras în 2010 și lucrează acum la propriul site, dar este și editorul de vin al unui grup de publicații asiatice, care include, printre altele, Hong Kong Tatler, Macau Tatler și Singapore Tatler.

El își descrie paharul de 100 de puncte ca fiind „neoclasic, atât ca stil, cât și ca design”. Pentru conceperea lui a studiat intens, împreună cu Larminaux, vechile cărți de design al produselor Lalique.

Actualmente, Suckling dorește să realizeze un pahar special pentru șampanie, deoarece consideră că tradiționala formă de flûte „nu poate pune vinul în valoare”.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Penfolds 2004 Block 42A fost lansat cel mai scump vin din lume vin roșu cola Rouge SucettePrimul carcalete cu cola din lume a fost lansat la Vinexpo 2013 Vin Imaginaerum NightwishNightwish a lansat Imaginaerum, vinul cel mai plin de imaginație din lume Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012

  • pahare, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved