• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A apărut primul număr al revistei Somelierul!

Mar 29, 2013 costachel Mozaic, Prezentări 0


Coperta Somelierul

În această dimineață a ieșit din tipografie primul număr al revistei Somelierul, o foarte frumoasă inițiativă a Organizației Somelierilor din România 2011 (OSR 2011). Este vorba despre o publicație care nu este destinată doar somelierilor, ci în general tuturor celor pasionați de gastronomie, de vinurile bune și de arta asocierii vinurilor cu mâncarea.

Puteți citi în acest număr inaugural două interviuri consistente, cu Helga Gal, Consultant Enogastronomic al Ministerului ungar de Externe (realizat de Pentek Istvan) și cu profesorul Valeriu V. Cotea, președintele Comisiei de Oenologie a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Sub titlul generic „Zaibărul lui Nea Mărin”, Cătălin Galan și Gheorghe Crăciunescu se ocupă de spinoasa problemă a hibrizilor producători direcți. Marian Sabarus Stoica inaugurează un ciclu de articole de istoria vinului în România, Bogdan Dumitrescu ne introduce în istoria Jidveiului, Septimiu Crișan își propune să ne spună Aproape totul despre șampanie, Marius Man ne invită la Vinitaly, iar Cesar Filip ia poziție În numele coniacului.

Problemele specifice somelierilor sunt analizate de Ștefan Timofti, Septimiu Crișan, Mihai Alexandru Filipoaie și Marian Timofti. Tot Marian Timofti ne povestește și despre extraordinara relație dintre Ciocolată și vin, iar Răzvan Cruceanu ne explică ce-i aia Somelărie moleculară.

În ceea ce privește partea, să-i spunem, științifică, Bogdan Nechita și Marius Niculaua scriu despre Luna lui Făurar și vinurile românești, iar Emilian Șerbulea explică, pe înțelesul tuturor, Tăierea viței de vie.

Vedeta gastronomică a acestui prim număr este mistrețul, de la vânătoare (Ionel Onofraș) și până în cratița lui Răzvan Cruceanu, care ne povestește cum se face un delicios Ragu de mistreț cu sos de vin roșu și mămăligă cremoasă

Nu pot fi omise, desigur, excelentele texte de opinii semnate de Cezar Ioan („Un început firesc, de bun augur”), Radu Rizea („iSommelier 2.0”), Răzvan Avram („Vinuri austriece și obiceiuri românești”) și George Mitea („Suntem buni, dar nu ne vede nimeni”). Deloc în ultimul rând, trebuie menționat emoționantul text scris de Cătălin Galan la despărțirea de regretatul profesor Viorel Stoian.

O ultimă precizare: prima „apariție publică” a revistei are loc astăzi, la GoodWine. Așa că, dacă aveți drum pe-acolo, căutați-o!

S-ar putea să vă intereseze și:

A apărut numărul 38 al revistei Romanian Wine Art A aparut numarul 36 al revistei Romanian Wine Art A apărut numărul 37 al revistei Romanian Wine Art A apărut numărul 34 al revistei Romanian Wine Art

  • OSR 2011, Somelierul

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved