• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

5 mituri false despre votcă

Jul 12, 2013 costachel Băuturi, Distilate 2


Votcă

Presupun că știți deja (aminteam, de altfel, mai demult aici) că votca este tăria preferată a americanilor. Totuși, asta nu înseamnă că este și foarte bine cunoscută și înțeleasă peste Ocean. Iar marketingul își are, firește, partea lui de vină în apariția unor credințe mai mult sau mai puțin greșite. Pornind de la aceste idei, liquor.com l-a rugat pe celebrul barman Tony Abou-Ganim, autorul recent apărutei cărți Vodka Distilled: The Modern Mixologist on Vodka and Vodka Cocktails, să explice unele dintre miturile referitoare la votcă.

Toate votcile sunt la fel

Nici pe departe. În votcă se simte atât materia primă, cât și stilul de distilare. „Votcile tradiționale, mai ales cele din estul Europei, sunt mai directe, mai robuste și mai cinstite cu ingredientul de bază”, în timp ce votca produsă în Occident „e mai moale și mai prietenoasă”.

Mai multe distilări = o votcă mai bună

E o idee indusă de producători, pe care au preluat-o și consumatorii. Dar, spune Abou-Ganim, acest lucru nu este adevărat. În primul rând, fiecare companie are propria sa definiție despre ce-i aia o singură distilare. Pe deasupra, fiecare distilerie are modul său propriu de configurare. Și oricum, dacă o votcă este distilată prea mult, există riscul să dispară orice „gust, aromă și caracter al ingredientelor de bază”. Până la urmă, prin supra-distilare obții alcool pur.

Votca se face din cartofi

Da, există și votcă făcută din cartofi (precum Luksusowa ori Vestal Podlasie, ca să referim doar la cele mai bune mărci de votcă), dar această tărie se poate face din aproape orice. Franțuzeasca Ciroc, de pildă, se obține din struguri și există chiar și o marcă (Vermont White Vodka) a cărei materie primă este zerul. Totuși, cele mai multe votci din lume au ca materie primă cerealele (grâu, porumb, secară etc.)

Pentru cocktailuri n-ai nevoie de cea mai bună votcă

„Nu pot să vă garantez că veți putea întotdeauna să simmțiți vreo diferență în produsul final”, spune Abou-Ganim. „Dar, mai ales dacă beți mai mult, veți simți cu siguranță diferența a doua zi. Viața e prea scurtă ca s-o umplem cu votcă proastă!”

Preț mare = calitate mai bună

Cât de mult ar trebui să cheltuiți pe o sticlă de votcă? E o întrebarea grea, pentru că nu întotdeauna calitatea se reflectă în preț. Așa că „trebuie să-ți faci temele. Să guști cât mai multe tipuri de votcă, situate pe toate palierele de preț posibile”, spune Abou-Ganim. „Am găsit votcă minunată și în sticle de $12, și în sticle de $50.”

S-ar putea să vă intereseze și:

Șase mituri (aproape) false despre alimentație Ce marcă de votcă preferă să bea americanii ZubrowkaCele mai bune 10 mărci de votcă din lume Vrea cineva o votcă parfumată cu unt de arahide și jeleu?

  • mituri alimentare, votca

2 thoughts on “5 mituri false despre votcă”

  1. Alex 15/07/2013 at 17:17

    Draga Costachel, cineva din trustul domnului Dan te plagiaza “inteligent”: http://a1.ro/news/inedit/5-mituri-despre-vodca.html.

    Reply ↓
    1. costachel Post author15/07/2013 at 18:43

      Hai c-a rescris un pic, a scos și diacriticile… 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved