• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

200.000 euro pentru Festivalul Național al Vinului Nobiliar

Nov 09, 2011 costachel Știri 2


Începând de anul viitor, în Drăgășani se va organiza un festival național al vinului, sub denumirea de „FestiVin Nobiliar” . Pentru demararea acțiunilor, primăria a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului un proiect de 200.000 de euro.

„Va fi cel mai important festival al vinului, similar cu cel ar recoltei. Nu putea fi altă locație decât la Drăgășani, locul unde avem cele mai importante și cunoscute crame din România – Știrbey, Isărescu, Stoica și multe altele. Drăgășaniul este cunoscut sub denumirea de orașul viilor pentru că se află în mijlocul unei din cele mai întinse zone viticole a României, nu mai puțin 500 de hectare de podgorii se întind pe dealurile din împrejurimi”, a declarat pentru Agerpres, primarul Cristian Nedelcu.

Proiectul „FestiVin Nobiliar” are o valoare de 200.000 de euro finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional și face parte din demersurile primăriei Drăgășani de promovare a potențialului turistic al regiunii.

Podgoria Drăgășani se întinde pe suprafața a două județe (Vâlcea și Olt) de la localitatea Ionești până la Strejești. Podgoria cuprinde următoarele zone viticole mai importante: Drăgășani, Cerna, Amărăști, Iancu Jianu.

Datorită așezării și distanței dintre ele, între cele 4 centre viticole pot apărea diferențe mari de temperatură, având de asemenea și condiții climatice diferite. Datorită condițiilor diferite, în cele patru centre viticole se produc în mare parte soiuri diferite de vinuri. La Drăgășani se produc mai ales vinuri albe superioare – Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, vinuri aromate – Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel și vinuri roșii superioare – Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Burgund.

Ca vinuri de consum curent la Drăgășani se remarcă Feteasca Regală. În municipiul Drăgășani există și un Muzeu al Viei și Vinului. (Agerpres)

S-ar putea să vă intereseze și:

10 miliarde de euro pentru băuturile franțuzești Peste 250.000 de euro pentru vinurile lui Alain Delon Astăzi începe Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest Vinurile medaliate la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest 2011

  • Dragasani, eveniment, vin

2 thoughts on “200.000 euro pentru Festivalul Național al Vinului Nobiliar”

  1. George Mitea 09/11/2011 at 11:26

    He he. Tipic. Au uitat sa spuna exact despre soiurile indigene, Cramposie, negru de Dragasani, novac…

    Reply ↓
  2. costachel Post author09/11/2011 at 12:50

    De Braghina și Gordană ce să mai vorbim 🙂

    Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved