• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

15 milioane de halbe de bere vor fi băute la München cu ocazia Oktoberfest

Sep 24, 2013 costachel Știri 0


Oktoberfest Christian Ude

Ce-a de-a 180-a ediție a celebrului Oktoberfest a fost deschisă de primarul München-ului, Christian Ude (foto), care a dat cep primului butoi, declarând, conform tradiției, „O’zapft is” și oferind primul pahar de bere lui Horst Seehofer, premierul landului Bavaria.

„Nu-i nevoie să vă urez distracție plăcută, fiindcă de fiecare dată așa a fost și va fi mereu. Cea mai importantă urare este: un Oktoberfest pașnic, fără excese ori incidente. Nu-mi plac întrecerile, nu trebuie să beți ca și cum ați fi într-o competiție. N-ai nevoie să dovedești întregii lumi că ești idiot.”

Sunt așteptați, până în ultima zi a festivalului (6 octombrie) aproximativ 7 milioane de vizitatori, iar estimările participanților vizează un consum de aproximativ 15 milioane halbe de bere.

Vestea proastă pentru participanți este aceea că anul acesta vor trebui să plătească mai mult pentru băutura preferată, costul mediu estimat al unei căni de 1 litru fiind de €9.66.

Se consideră că prima ediție a tradiționalului festival al berii a avut loc în 1810, atunci când s-a desfășurat o cursă hipică, prilejuită de căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. Competiția a avut loc pe 17 octombrie, pe o pajiște nefolosită din marginea orașului, denumită ulterior „Theresienwiese” (pajiștea Terezei), iar prințesa a botezat evenimentul Oktoberfest. La această primă ediție, băutura nu a fost servită la locul de desfășurare al cursei, ci în centru orașului.

Aproximativ 30% din producția anuală de bere a orașului München este băută în timpul festivalului.

Foto: Muenchen.tv

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Sticle goale de bereSe apropie Oktoberfest: berarii din Munchen cerșesc sticle goale Să nu le mai placă nemților berea așa de mult? Productia de bereProducția mondială de bere bate record după record bere sanatateO bere e obligatorie după ce faceți efort fizic!

  • bere, Germania, Oktoberfest

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved