• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Zilele Vinul.ro: impresii fugare

Mar 23, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 6


 

N-am apucat, din păcate, să stau ieri atât cât aș fi vrut la Grand Hotel Traian, gazda primei ediții a Zilelor Vinul.ro de la Iași. Așa că, asta e!, n-am reușit să gust nici pe departe toate vinurile pe care îmi propusesem să le încerc. Pe de altă parte (partea plină a paharului!) n-am avut nicio dezamăgire, ba chiar destule surprize plăcute, așa că îi anunț oficial pe această cale pe organizatori (Vinul.ro și magazinul Good Point) că mi-a plăcut și mai vreau și altă dată!

Trecând la vinuri, am turnat în pahar Aligoté-ul 2011 de la Casa Olteanu (o tipicitate excelentă), Tămâioasa Românească La Cetate de la Oprișor (fină și discretă, cu o aciditate care ține piept cu succes zahărului), Lacerta Cuvee IX (echilibrată și rotundă) și Marqués de Caro Tempranillo (sumbru, majestuos și hotărât). Și regret că n-am apucat decât să mă salut cu cei de la Averești, Vinarte, Segarcea, Recaș (și tare eram curios să văd ce-i cu Castel Huniade) și Bucium (doar am văzut noua Fetească Neagră și am auzit lucruri bune despre Muscat).

 

Însă personajele principale ale acestei prime zile au fost vinurile Punct lansate în premieră cu această ocazie. Două grozave cupaje „de autor”, cel alb fiind semnat de Gabriel Stoica, iar cel roșu de Daniel Dorneanu. Dar despre ele promit să vă povestesc mai pe larg, fiindcă merită.

Cezar Ioan, înmânându-i diploma lui Tudor Bălan (restaurantul Ralet)

 

Nu pot să închei fără să menționez și momentul festiv care a încheiat ziua: decernarea titlurilor de „Ambasadori Vinul.ro” în Iași. Le-au primit restaurantul Ralet, restaurantul Cosmopolitan (Hotel Ramada), restaurantul Traian, restaurantul Șapte Coline, restaurantul La Castel, restaurantul Pinocchio, pensiunea All Seasons, barul Time Out, barul La Bază și pizzeria Pizza Pazzo

Și să nu uit ce-i mai important: zilele Vinul.ro continuă și azi; dacă sunteți din Iași, mai aveți timp destul să ajungeți până în Sala Eminescu de la Traian.

S-ar putea să vă intereseze și:

Zilele Vinul.Ro, 22-23 martie: desant de vinuri bune la Iași Weekend „Zilele Vinul.ro”: premii la fiecare 5 minute Gala HoReCa Iași 2011 și al său concurs de wine-pairing în imagini La Provino, arta își dă întâlnire cu vinul

  • Casa Olteanu, Dan Dorneanu, Gabi Stoica, Good Point, Lacerta winery, Oprisor, vinul.ro

6 thoughts on “Zilele Vinul.ro: impresii fugare”

  1. Gurmandel 23/03/2012 at 15:44

    Pizza Pazzo? Restaurantul Pinocchio care este inchis? Mai sa fie… Este interesant sa pui Ralet pe aceeasi treapta cu Pizza Pazzo… De mare angajament sa zic asa…

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/03/2012 at 15:56

      Nu fi rău, a fost pe categorii: separat restaurante, separat baruri ș.a.m.d. Mai bine zi că-ți pare rău că n-a fost în week-end, să ajungi și tu 🙂

      Reply ↓
  2. kris bujac` 23/03/2012 at 17:38

    Am auzit lucruri bune despre Zghihara de Averesti..poate ajungi sa gust. numai bine !

    Reply ↓
  3. cineva 24/03/2012 at 04:33

    Maestre,ceva n-am inteles! De ce n-a fost nimeni de la Cotnari,Husi…ma refer la cei aproape de Iasi?! Premiile noastre merg la Recas si Casa Olteanu. Vant la pupa! AW

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/03/2012 at 09:26

      Păi Avereștiul e Huși (de unde bag seama că trebuia să precizez chestia asta!) 🙂 În rest, presupun că pe cei de la Cotnari nu i-a interesat evenimentul, chiar nu știu detalii..

      Reply ↓
      1. Paharnicul 24/03/2012 at 13:18

        Presupunerea ta este foarte corecta! Au fost invitati dar nu i-a interesat evenimentul…

        Reply ↓

Leave a Reply to Gurmandel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved